Aiyo, nampaknya PUBG memang dilarang sekeras-kerasnya di India ni. So gais, E-jam nak cerita pasal sesuatu yang terjadi dekat negara India sekarang ni. So untuk korang yang tak tau, game battle royale PUBG telah dilarang sekeras-kerasnya di negeri Gujarat, India pada minggu lepas kerana sejak munculnya game tu mendapat result yang negative kepada rakyatnya.

Ni sebab game ni membawa unsur violence kepada budak-budak dan membuatkan kanak-kanak akan berasa malas nak belajar dan jugak mempunyai sifat yang agak ganas di mana diorang dapat daripada main game tu. Ban ni telah dimulakan sejak minggu lepas di Gujarat dan baru-baru ni 10 remaja ditangkap oleh police sebab kantoi bermain PUBG walaupun ban tu dah dimulakan minggu lepas.

10 remaja yang ditangkap tu dah dilepaskan dah tapi dengan amaran lah. So gais, korang jangan lah sampai terikut-ikut main game ni sampai lupa dunia ye huhu. Kami di Racun Tech prihatin dengan kesihatan korang sebagai seorang gamer dan pengguna yang bijak. Ciao gais~

P/s: Nak buat servis komputer atau beli komputer tapi tak tahu dekat mana? Call je terus  team Racuntech untuk bantu anda.




[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: