AMD RYZEN 2ND GEN MASIH RELEVAN? (GIVEAWAY!!)

AMD RYZEN 2ND GEN, BERBALOI UNTUK BELI? PERFOMANCE PADU, HARGA MARHAEN!

Korang mesti ada terfikir, berbaloi ke beli 2nd gen AMD Ryzen sekarang memandangkan AMD Ryzen 3000 siri akan keluar pada bulan Julai ini,
Min pun dulu macam tu juga, tapi dengan bajet yang terhad apa kata kita recap semula generasi kedua untuk AMD Ryzen yang memang berbaloi dan masih relevan. Mana tau korang boleh jadikan artikel ni sumber rujukan korang.

1.PERFOMANCE

Ok, untuk processor bajet Ryzen 3 2200g dan 2400g masing-masih boleh dikatakan pilihan terbaik untuk pc bajet. Sebab apa? Sebab AMD Ryzen 3 2200g dan AMD Ryzen 5 2400g ada 4 core/ 4 thread dan 4 core/ 8 thread yang mana memang dah cukup untuk 1080p gaming atau buat kerja yang ringan zaman sekarang. Bagi min, minimum pc zaman sekarang paling kurang kena ada 4 core 4 thread, baru lah kita puas hati nak buat kerja atau orang putih kata light multitasking.

Next, ni min share perfomance Integrated Graphic Unit untuk Ryzen 5 2400g iaitu Vega 11. Kalau korang ada bajet yang terhad, min memang sarankan korang build pc guna processor Ryzen 3 2200g atau Ryzen 5 2400g . Nanti ada rezeki lebih korang boleh upgrade, beli graphic card. contohnya macam RX570 4GB pun dah cukup nak tapau e-sport games dan triple A titles kt luar sana.

2. KOS/ HARGA

Memandangkan AMD RYZEN 3000 akan keluar, akan ada penurunan harga pasaran untuk AMD Ryzen 3 2200g dan Ryzen 5 2400g. Haa, ini lah masa dia korang nak rebut peluang dengan build pc bajet atau upgrade pc old skool korang tu. Dengan berjimat dekat processor, korang boleh laburkan duit korang untuk komponen lain, contohnya beli RAM 8GB x 2. Lagi berbaloi kalau korang pair dengan ryzen APU korang tu. Nak beli atau upgrade PC dekat mana? Mestilah dekat kedai yang trusted, warranty dijaga dan servis terbaik. Korang tau lah kat mana 😛

3. Contoh PC build

Korang mesti nak inspirasi kan untuk build pc pertama korang? Yang sedap mata memandang, tak la buruk sangat, just nice gitu. Casing size micro-atx memang sinonim dengan PC bajet. Boleh juga kalau nak build size ATX, tambah sikit bos 😀

1stPlayerR4buildRacuntechAMDRYZEN2NDGEN
NexusMRTbuildAMDRYZEN2NDGEN

Celoteh banyak pun korang nanti boring. Sempena ulangtahun ke-50 AMD. Racuntech dan AMD ada nak buat giveaway. Macam mana nak menang? Korang kena tengok video terbaru dekat channel Racuntech

Topek ada share cara nak menang giveaway kali ini! Barang free ni, siapa yang nak bagi kan hehe..

Terima kasih kepada AMD sebab payung giveaway kali ini. Korang jangan lupa like page AMD


Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

See Also: Death Stranding Sudah Keluar Trailer dan Release Date!, Huawei Banned Daripada Menggunakan Service Google Play, Temporary License Diberikan Kepada Huawei, Black Ops 5 Adalah CoD 2020, Modern Warfare 4 Ke Mana?,Call Of Duty: Modern Warfare Trailer/ Akan Tiba 25 November!

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

& tak lupa jugak jangan lupa follow Racun Studio!

Facebook Racun Studio (https://www.facebook.com/racunstudio/)

Instagram Racun Studio (https://www.instagram.com/racun.studio/)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: