Please expect delay in delivery for outside Klang Valley due to COVID-19/Raya Dismiss
Racun Tech
Posted in

Apa Itu Split?

Sedang mencuci mata, kemudian terasa nak beli sesuatu product dalam website Racun Tech, korang pun nak proceed dengan payment. Tapi tak pernah dengar pulak tentang payment method yang bernama “Split” ni. So, Split ini macam mana sebenarnya?

Nak Bayar? Gunalah Split!

Split ini merupakan satu payment method secara instalment di mana customer boleh bayar secara ansuran sehingga 2 atau 3 bulan dengan hanya menggunakan card credit atau card debit!

Sebagai contoh, jika harga sebuah Graphic Card tu RM3000, customer pilih tempoh selama 3 bulan, maka setiap bulan hanya akan deduct sebanyak 1000 dalam masa 3 bulan.

Interest? Siapa kata ada interest? Tiada bos! Split ini mempunyai 0% interest! So customer tidak perlu risau tentang sebarang caj lebih dengan menggunakan Split ini.

Terbaik! Tapi Split ni ada had harga dia ke untuk membeli barang?

Ada, untuk menggunakan Split ni, harga sebuah barang itu perlu berada di atas RM1000 dan bawah RM3000. Malangnya had ini belum dipertingkatkan lagi. Mungkin pada masa akan datang akan dinaikkan had untuk penggunaan Split ini.

Oh macam tu, so kalau gunakan Split ni ambil masa untuk mendapatkan approval?

Done in no time! Kalau gunakan payment method Split ini, ianya hanya mengambil sekurang-kurangnya dalam 5-10 minit dan payment sudah lulus. Selepas itu, payment yang dibuat oleh customer pun sudah lulus.

Okay! Saya dah buat payment menggunakan kaedah Split ni, so saya akan dapat barang lepas habis tempoh 2-3 bulan betul?

Barang yang telah di order dan dibayar menggunakan Split ini akan dapat terus selepas successful 1st payment! Cepat dan pantas. Customer hanya perlu memastikan yang card credit atau card debit tidak mempunyai ‘block’ pada international transaction.

Tidak faham macam mana buat instalment ini tapi barang boleh dapat terus? Untuk memudahkan cerita, ianya seperti customer sudah bayar full pada pihak Racun Tech dengan menggunakan Split, tetapi duit akan deduct daripada account card credit atau card debit setiap bulan (mengikut tempoh yang customer pilih) oleh pihak Split. So easy!

Bayaran ansuran ini macam mana? Pihak Split akan inform setiap bulan ke untuk setiap deduction daripada bank?

Pihak Split akan auto deduct duit (amount deduction mengikut harga barang yang dibeli). Customer hanya perlu memastikan balance dalam account sentiasa mencukupi setiap bulan untuk mengelakkan daripada sebarang masalah #kitajagakita

Kalau saya dah bayar guna Split, boleh ke nanti nak tukar tarikh pembayaran?

Sila email request untuk penukaran tarikh pembayaran kepada [email protected]. Mereka akan bantu customer all the way!

Baiklah! Saya nak bayar guna method Split ni! Macam mana nak sign up?

Senang sahaja, click pada link ni https://app.paywithsplit.co/cardUpdate/welcome untuk sign up, pergi ke website kami Racun Tech dan enjoy pembayaran yang mudah!

Join the conversation

Request a call

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)