Apex Legends Season 2: Senarai Update Legends, Weapons Dan Circles

Update Besar Sebesar 15GB!?

racun-tech-apex-legends-season-2

Harini atau lebih tepat sekarang ini dah keluarnya update Season 2 bagi game battle royale Respawn Entertainment iaitu Apex Legends. Bagi korang yang tak download lagi atau tak tau apa isi kandungan dalam update terbaru ini, guide ini akan membantu korang fahami apa yang menanti korang dalam season 2 Apex Legends ini.

Pertama sekali, update ini memerlukan sebanyak 15GB so bersedia untuk downlod file sebesar alam itu.

Legends Update

racun-tech-apex-legends

General

Fortified (Gibraltar, Caustic)

  • Damage Reduction naik daripada 10 > 15%
  • Legends yang mempunyai Fortified kini immune kepada slow effects daripada weapon

Low Profile (Wraith, Lifeline, Pathfinder)

  • Low Profile menaikkan damage yang dikenakan sebanyak 5%

 

Bloodhound

Eye of the Allfather

  • Kini enemy yang telah di scanned akan dijejaki secara real time dan bukan ghost image seperti dulu. Tracking ini berkekalan selama 1.5 saat
  • Menaikkan angle scan kepada 110 daripada 90

Tracker

  • Passive Bloodhound telah dinaikkan duration clue selama 90 saat daripada 60 saat.
  • Fix bug di mana energy weapons tak meninggalkan clue
  • Fix bug di mana kadang kala clue musuh tak ditinggalkan

 

Mirage

Vanishing Act

  • Mirage kini boleh cancel ultimate daripada terpaksa tunggu beberapa saat untuk habis
  • Ultimate kini ada delay sebelum activate

 

Caustic

Nox Gas

  • Magnitude slow untuk gas ini dikurangkan 50% bila terkena teammates

 

Gibraltar

Dome of Protection

  • Menaikkan duration Dome of Protection selama 3 saat

 

Pathfinder

  • Update hit box untuk ikut kepada base model
  • Dalam plan untuk buat adjustment kepada hitbox untuk reflect dengan Legendary Skins bila kadang kala ianya tak muncul

Lifeline

  • D.O.C Heal Drone kini boleh musnah dengan 2 damage tick daripada circle

Apex Legends Season 2 Weapon Patch Notes

racun-tech-apex-legends-octane

New Airdrop Weapon: L-Star EMG

  • Menembak plasma projectile yang damage tinggi
  • Akan overheat jika player menembak terlalu lama
  • Didatangi dengan pelurunya yang limited tersendiri
  • Hanya didapati dalam Airdrops 

New Hop-Up: Disruptor Rounds

  • Menaikkan damage kepada musuh yang mempunyai shield
  • Compatibility: Alternator / RE-45

New Hop-Up: Hammerpoint Rounds

  • Menaikkan damage kepada musuh yang tak mempunyai shield
  • Compatibility: P2020, Mozambique.

New Attachments: Energy Mags

  • Menaikkan magazine capacity.
  • Mempercepatkan reload speed untuk Rare dan above.
  • Compatibility: Havoc, Triple Take, Devotion.
  • Mengurangkan default mag sizes pada compatible weapons.

Skullpiercer Hop-Up: Dinaik taraf kepada gold tier & rarity menaik.

Flatline:

  • Damage 16 -> 19

P2020:

  • Damage 12 -> 13

Triple Take x Precision Choke:

  • Choke time 1.5 -> 1.1

Alternator:

  • Damage 13 -> 15
  • Recoil mitigation dinaikkan untuk semua barrel attachments.

Kraber:

  • Damage 125 -> 145
  • Headshot scale 2.0 -> 2.05
  • Leg damage scale 0.76 -> 0.8
  • Rarity dinaikkan sedikit

Arc Star Tweaks

  • Menaikkan ignition delay daripada 2.5 to 2.8 saat.
  • Melekatkan Arc Star kepada badan musuh yang tak memakai shield akan terus knock down diorang.
  • Player yang di hujung letupan tak akan dimusnahkan terus shield dia.

Ammo Stack Sizes

  • Shotgun max stack diturunkan daripada 64 kepada 16. Player kini perlu membawa stack peluru yang banyak untuk shotgun.
  • Energy max stack dinaikkan daripada 60 kepada 80; kini menyerupai peluru Light/ Heavy.

Rotated Gold Weapons

  • Flatline
  • Alternator
  • RE45
  • Mozambique
  • P2020

Airdrop Weapon Spawn Rates

  • L-STAR ditambah ke dalam Airdrops rotation.
  • Weapon dalam Airdrops kini bertukar mengikut early/ mid/ late game. Contohnya early dan mid game akan spawn banyak Krabers, manakala late game akan lebih spawn Mastiffs.

Performance Optimizations

  • Menaikkan performance ketika menembak senjata, lagi-lagi kepada senjata yang menembak banyak peluru seperti Shotgun dan Triple Take.

Bug fixes

  • EVA-8: ADS recoil kini akan kembali ke tempat asal tembakan daripada aim yang melalut.
  • Thermite Grenades: Fix isu di mana player yang knock down daripada thermite grenade akan jadi kebal daripada thermite grenade selepas revive.

Circle Ring

Dengan munculnya season 2, Respawn Entertainment telah membuat perubahan kepada circle closing speed, size dan damage circle ring dalam Ranked Leagues dan normal match iaitu Apex Queue.

Ring Damage adalah seperti berikut:

  • Round 1: 2% damage per tick
  • Round 2: 5% damage per tick
  • Round 3: 10% damage per tick
  • Round 4: 20% damage per tick
  • Round 5: 20% damage per tick
  • Round 6 dan selebihnya: 25% damage per tick

Ring start dan closing speed adalah seperti berikut:

First Circle:

  • Starts closing selepas: 3 minit
  • Time to close: 2 minit

Second Circle:

  • Start closing selepas: 2 minit 30 saat
  • Time to close: 2 minit

Third Circle:

  • Starts closing selepas: 2 minit 15 saat
  • Time to close: 2 minit

Fourth Circle:

  • Starts closing selepas: 2 minit
  • Time to close: 2 minit

Fifth Circle

  • Starts closing selepas: 1 minit 30 saat
  • Time to close: 1 minit 40 saat

Sixth Circle

  • Starts closing selepas: 1 minit 30 saat
  • Time to close: 1 minit 40 saat

Seventh Circle

  • Starts closing selepas: 2 minit
  • Time to close: 1 minit 20 saat

Eight Circle

  • Starts closing selepas: 20 saat
  • Time to close: 1 minit 20 saat

Dan banyak lagi perubahan ada yang perlu korang terokai dalam season 2 Apex Legends. Jangan lupa update kepada season 2 gais dan jika tiada game Apex Legends ini lagi, jangan lupa untuk download game ini daripada launcher Origin okay? Ciao gais~

See Also: GTA VI (6) Leak Didedahkan Maklumat Besar Tentang Game PS5 Dan Xbox Scarlett Ini, Cyberpunk 2077 File Size Untuk PS4 Didedahkan! Wow…, Bully 2 Dalam Development, Jimmy Hopkins Kini Masuk University/College, Steam Summer Sale Live Sekarang!!! Awesome!!!, Perkara Penting Anda Perlu Tahu Sebelum Membeli Monitor Untuk Gaming

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

& tak lupa jugak jangan lupa follow Racun Studio!

Facebook Racun Studio (https://www.facebook.com/racunstudio/)

Instagram Racun Studio (https://www.instagram.com/racun.studio/)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: