Apex Legends streamer banned sebab dapat tembakan nasib, Moderator terpedaya

Moderator Apex Legends pun terpedaya dengan tembakan nasib streamer ini

racun-tech-apex-legends-streamer-banned

Otto “Ottr” Bostrom, seorang streamer yang selalu main Apex Legends telah di ban oleh moderator Apex Legends telah mendapatkan semula hak dia untuk bermain selepas satu insident yang terjadi dalam salah satu match Ottr.

Sebagai streamer, ada sahaja viewer yang record gameplay para streamer kemungkinan untuk sahaja record bahagian yang menarik untuk terjadi atau benda buruk terjadi. Tetapi dalam satu Apex Legends match Ottr, dia secara tak sengaja dapat kill dengan tepat di bahagian tangga tanpa aim down sight (first person aim).

One-in-a-million shot atau failed mechanic?

Selepas tembakan nasib one-in-a-million itu, Ottr cakap pada viewer “chat, don’t clip that” yang bermaksud jangan record kejadian itu tadi. Ayat itu sahaja membuatkan Ottr ini sangat mencurigakan dan ramai orang ingat itu hack.

Selepas itu pun moderator bersangka ianya hack dan terus ban Ottr daripada main Apex Legends. Tetapi Ottr terus membuktikan salah faham itu dengan bermain pada tempat yang sama dan menunjukkan punca tembakan nasib itu adalah sebab dia vault pada besi tangga itu.

So nampaknya korang juga boleh gunakan kaedah ini untuk tembakan “nasib” korang nanti. Apex Legends kini available untuk PS4, Xbox One dan PC (Origin) dan ianya free-to-play. 

“Nuff’ lime-ing around we jumpin’!” – Lifeline

See Also: Ahli Politik Pakistan Salah Faham Mengenai Video Stunt GTA 5, Terus Memuji Juruterbang, Nintendo Switch Lite Didedahkan Dan Berharga Sebanyak RM824 Sahaja!, ASUS MALAYSIA: HARGA GRAPHIC CARD RTX 2070S DAN 2060S DIUMUMKAN. HARGA SUPER, PERFOMANCE PUN SUPERB!, 3 Motherboard ASUS UNTUK RYZEN 3RD GEN, BERMULA RM1109!, Perkara Penting Anda Perlu Tahu Sebelum Membeli Monitor Untuk Gaming

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

& tak lupa jugak jangan lupa follow Racun Studio!

Facebook Racun Studio (https://www.facebook.com/racunstudio/)

Instagram Racun Studio (https://www.instagram.com/racun.studio/)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami



[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: