ASUS Malaysia Event ROG Launch “Be Unstoppable 2019”, ROG Mothership Bakal Tiba!

Menjangkaui Ekspetasi Dengan ASUS Republic Of Gamers Mothership GZ700GX

racun-tech-asus-malaysia-event-be-unstoppable
racun-tech-asus-malaysia-rog-mothership-reveal

Harini berlangsungnya satu event oleh ASUS Malaysia iaitu event “Be Unstoppable”. Untuk event kali ini, ASUS Malaysia telah reveal 3 barangan utama mereka iaitu ROG Mothership GZ700GX, Color Option Baru iaitu Glacier Blue, dan Chassis Gaming Desktop ROG Huracan G21. 

ROG Mothership GZ700GX, Pengganti PC Masa Hadapan

racun-tech-asus-malaysia-rog-mothership

Sebelum ini ASUS dah mendedahkan ASUS ROG Mothership ini pada CES 2019 yang lepas. Sebelum ini laptop ROG Mothership ini dibina untuk menyesuaikan form factor yang sesuai untuk diletak atas paha. Memang bagus jika laptop yang power ini dibuat begitu tetapi pengganti PC ini terlalu berat untuk dibuat sedemikian.

Maka ROG pun reka balik form factor untuk mempertingkatkan lagi pengalaman penggunaan pengguna. Daripada baring di atas meja, kini laptop ini akan berdiri untuk memberikan cooling system tanpa disekat akses kepada airflow di bahagian belakang.

Keyboard juga boleh dipisahkan dan dilipatkan untuk fleksibeliti yang maksimum, memberikan kebebasan untuk mengubah kedudukan yang sempurna. Keyboard ini juga boleh digunakan secara wireless atau bersama wire bergantung kepada senario atau kesesuaian persekitaran pengguna. Jika korang memisahkan keyboard daripada laptop, ianya akan menunjukkan 4 baris speaker di bahagian hadapan bawah display ROG Mothership ini yang bertujuan untuk dihalakan kepada pengguna untuk membuatkan sound bar yang efektif. 

Apa yang bagusnya rekaan semula ini adalah ianya tak mengorbankan kelajuan laptop ini. Dengan ketebalan sebanyak 29.9mm, ROG Mothership ini merupakan sangat slim bagi laptop gaming yang mengeluarkan hasil yang power.

ROG Mothership ini mempunyai display options yang bagus untuk kedua-dua hardcore gamers dan content creator. Berpandukan FHD panel dengan kelajuan refresh rate sebanyak 144Hz dengan 3ms response time, laptop ini pasti dapat memuaskan kehendak gamer yang inginkan pengalaman FPS tiga digit untuk game yang laju.

Spesifikasi Dan Harga ROG Mothership

Spec untuk laptop ROG Mothership adalah:

GPU: Nvidia GeForce RTX 2080

CPU: Factory Clocked Intel i9-9980HK

RAM: 16GB DDR4 2666Mhz (x4)

Storage: PCIE G3x4 NVMe 512GB M.2 SSD (x3) (Raid 0)

Display: 17.3″ FHD// IPS Panel// 144 Hz// 3ms// Anti-Glare// GSync

VRAM: GDDR6 8GB

Untuk harga kepada laptop ini pula adalah RM26,999 dan bermula dijual pada pertengahan bulan July. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang laptop awesome ini, boleh mengetahui dengan lebih lanjut di website mereka atau melalui pengumuman dilakukan oleh ASUS Malaysia sendiri.

See Also: Steam Summer Sale Live Sekarang!!! Awesome!!!, Perkara Penting Anda Perlu Tahu Sebelum Membeli Monitor Untuk Gaming, ILLEGEAR ROGUE : Laptop Power On-The-Go!, Monster Hunter Movie Leaked Preview!? Cool!!, Elon Musk Taknak Kreditkan Fan Artist Untuk Karya Nier: Automata

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

& tak lupa jugak jangan lupa follow Racun Studio!

Facebook Racun Studio (https://www.facebook.com/racunstudio/)

Instagram Racun Studio (https://www.instagram.com/racun.studio/)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: