Author: Luqhman

img
author image by Luqhman | AAA Games Action Adventure Apex Legends Battle Royale EA Electronic Arts Open World | 0 Comments | 19 Mar 2019

Kenapa Battlefield V Lebih Bagus Daripada Apex Legends

Nampaknya Battlefield V mahu sertai hype Battle Royale. Namun untuk sesuatu game BR untuk berjaya, ia perlu memiliki sesuatu benda yang game lain takde. Apex Legends telah mencipta sebuah game yang dikira paling perfect. So apa yang Battlefield V ada…

Read more
img
author image by Luqhman | AAA Games Action Adventure Halo Microsoft pc Shooters Xbox Xbox 360 Xbox One | 0 Comments | 18 Mar 2019

Peminat Halo Hantar Terlalu Banyak Pizza Kepada Developer

Para peminat Halo sangat berterima kasih kepada 343 Industries. Sehinggakan mereka menghantar pizza kepada mereka. Ianya sebagai tanda penghargaan daripada mereka. Namun, terlampau banyak pizza tak bagus untuk anda. Perkara yang sama boleh dikatakan kepada mereka. Sejurus pengumuman mengesahkan Halo:…

Read more
img
author image by Luqhman | AAA Games Action Adventure Battle Royale PUBG PUBG Lite PUBG Mobile Technology Tencent | 0 Comments | 18 Mar 2019

Pencipta PUBG, PlayerUnknown, Meninggalkan Gamenya

Beliau merupakan perintis genre Battle Royale. Selepas bertahun menyempurnakan PUBG, Brendan “PlayerUnknown” Greene akan meninggalkan projek tersebut dan memulakan projek baru dalam PUBG Corp. Tugas itu akan diberikan kepada Taeseok Jang, art director game tersebut. Greene akan berpindah ke Amstredam…

Read more
img
author image by Luqhman | AAA Games Action Adventure CD Projekt Red Celebrity RPG | 0 Comments | 18 Mar 2019

Lady Gaga Dalam Cyberpunk 2077?!

Cyberpunk 2077 merupakan tribute terbaik bagi sub-genre science fiction tersebut. Ia menggambarkan sebuah future yang mempunyai kenderaan terbang, pistol laser dan rambut neon pink mohawk. Artis mana lagi yang sesuai untuk game ini selain penyanyi terkenal dengan pakaiannya yang unik…

Read more
img
author image by Luqhman | Study Video Games | 1 Comment | 13 Mar 2019

Saintis Terkejut Mengetahui Video Games Tidak Menyebabkan Keganasan

Kalau game ganas, yang main tu pun sama gak la. Itulah perkara biasa orang selalu fikirkan. Saintis daripada Oxford University pun meramalkan sebegitu semasa mengendalikan studynya. Namun hasil daripada study tersebut membuktikan mereka salah. Associate professor Andrew K Przybylski dari…

Read more
img
author image by Luqhman | Headphone Sony Technology Uncategorized | 0 Comments | 12 Mar 2019

Headphones Sesuai Untuk Anda!

Ramai beli headphones tapi mengetahui perinciannya. Untuk pengetahuan anda, headphones boleh terbahagi kepada 3 jenis: Consumer, Studio dan Gaming headphones. Setiap jenis ini ada niche dan tujuannya tersendiri. Harini aku nak share kepada korang yang mana bagus untuk anda supaya…

Read more

Laman Social Kami

Komen Terkini