Author: zharif

img
author image by Zharif Xii | Uncategorized | 0 Comments | 09 Jun 2019

3 Tips Untuk Memilih Komponen PC Yang Sesuai

Sebelum berbelanja ribuan ringgit untuk membeli PC gaming idaman anda, adalah kami syorkan supaya membuat kajian terlebih dahulu untuk memilih komponen PC yang sesuai dengan kegunaan anda. Memilih komponen PC yang sesuai adalah penting supaya kita dapat mengelakkan kejadian yang…

Read more
img
author image by Zharif Xii | Gaming Tips | 0 Comments | 26 Sep 2018

Ryzen dah Kalahkan Intel?

Terjumpa video ni kat YouTube, published 2 minggu lepas. So kesimpulan daripada video ni, Ryzen is catching up. Kalau dulu Ryzen macam nak tanak je run game, from this video, admin dapat tengok, Ryzen (selepas overclock) dah menang in most…

Read more
img
author image by Zharif Xii | Tips | 2 Comments | 29 Jun 2018

#RacunTips – Tips Memilih Monitor Dengan Efektif

Korang mesti terfikir kan, apa pasal ada monitor harga sampai beribu-ribu, padahal 27 inci je, monitor lain 27 inci tak sampai RM3,000 pun, ada je yang harga RM600 lebih. Apsal entah ada monitor mahal-mahal ni, ini semua salah kerajaan la…

Read more
img
author image by Zharif Xii | Gaming Tips | 3 Comments | 27 Jun 2018

#RacunTips – Tips untuk stream game di Facebook untuk newbie

Kami tahu, memang yang ramai minat untuk streaming game yang diorang main. Kat Malaysia ni dah ramai streamer-streamer yang  dahulunya start kecil-kecilan, and sekarang dah jadi gempak gila, sampai dapat sponsor daripada brand-brand ternama which dorang pun suka gak if…

Read more
img
author image by Zharif Xii | Uncategorized | 1 Comment | 27 Jun 2018

#RacunNews – Monitor 144Hz Serendah RM499 di Predator Flash Sales????

Peluang keemasan kepada yang sedang mencari monitor yang high-end, powerful, and smooth gila untuk main game, terutama sekali monitor ni 144hz, and Acer nak jual dengan harga RM499 je, gila ko! HAHA. Acer Flash Sales bertempat di Sunway Pyramid pada…

Read more
img
author image by Zharif Xii | Gaming Tips | 0 Comments | 30 May 2018

#RacunTips – Korang dah check ke PC spec, dan suhu PC korang?

Bila last korang check spec PC and suhu PC korang? Korang rasa PC korang sejuk ke panas? Abam nak share sikit macam mana nak check PC spec korang, and temperature komponen-komponen dalam PC korang. Untuk check komponen-komponen PC, abam biasa…

Read more

Laman Social Kami

Komen Terkini