BIOS Update terkini meningkatkan kuasa ceiling pada Gigabyte RTX 2080Ti dan 2080

Ada lagi yang masih belum mengenali dan mengetahui ciri-ciri teknologi Nvidia’s GeForce RTX dengan harga yang premium. Tapi setelah menggunakannnya terutamanya graphic card RTX baru model Gigabyte, korang akan mempunyai akses kepada update BIOS terkini yang boleh membantu mengekalkan boost speeds.  

Pengguna yang membeli kad Gigabyte Geforce RTX 2080 Gaming OC mengadu di forum komuniti syarikat tersebut yang mengatakan bahawa graphic card ini tidak murah dan ia cecah had kuasa dengan serta-merta.

Dia juga bertanya adakah Gigabyte merancang untuk release BIOS updates yang akan betulkan , dan Gigabyte bertindak balas dengan melakukan itu, sebagaimana yang diperhatikan oleh TechPowerUp.

Korang boleh tengok aduan yang dibuat oleh pengguna tersebut;

Gigabyte-Matt memberi respons seperti, “Ask and you shall receive,”.

Terdapat beberapa model yang mempunyai BIOS updates: GeForce RTX 2080 Ti dan 2080 Gaming OCGeForce RTX 2080 Ti and 2080 Windforce OC. Gigabyte-Matt mengingatkan kepada pengguna untuk buat backup dulu sebelum updates dan boleh simpan data-data di Google drive kalau terjadi apa-apa.Had kuasa untuk semua empat kad adalah 260W. Apply Bios update kini menigkat ke 366W. Walau apa pu, perlu juga diperhatikan bahawa mereka sebenarnya tidak melaraskan had suhu. Sekiranya kad anda mencapai suhu sehingga 84C, anda masih boleh throttling.

*Yang sis tahu, ceiling power yang tingii dapat membantu mengekalkan boost clocks untuk jangka masa yang lama tapi bergantung pada suhu.. hm

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Laman Social Kami

Komen Terkini

 • author image
  joker 123 says:
  I do consider all of the ideas you have introduced on your post. They are very convincing and can d...
 • author image
  cat hat says:
  Hey there! Would you mind if I share your blog with my facebook group? There's a lot of people that...
 • author image
  Ara says:
  Hi there! Such a great short article, thanks!...
 • author image
  Kendrick says:
  Can you inform me what system are you utilizing on this internet site?...
 • author image
  chris handrian says:
  ini keluar alpikasi nya kapan apakah masih 2 tahun lagi...
%d bloggers like this: