Use "RACUNTECH100" to get RM100 discount when you checkout with pace. Valid until 31st August. Min. Purchase from RM1000. T&C apply. Dismiss
Blizzard
Posted in

Activision Blizzard Memberhentikan Ramai Orang!

Posted in



Alamak, ramai pekerja diberhentikan? Yes, itu lah yang terjadi dekat company Activision Blizzard baru-baru ni. Kenapa sampai nak diberhentikan? Ha itu lah yang kita nak masuk ni.

CEO Activision Bobby Kotick berkata “Kami nak meningkatkan pengeluaran dalam usaha incubation kami dengan lebih pantas, dan meningkatkan pelaburan kami dalam live services, dalam peralatan kami, di platform Battle.net kami, dan di kawasan baru seperti sukan kami yang semakin berkembang dan usaha pengiklanan, tetapi semuanya dengan fokus yang sangat mendalam pada kecemerlangan, jadi kami tidak pernah mengecewakan player-player kami”.

Selepas tu, COO Activision Coddy Johnson menyatakan yang company tu akan memberhentikan 8% daripada total pekerjanya iaitu 9000. So hampir 800 orang akan diberhentikan kerja serta merta. Dinyatakan jugak oleh President J. Allen Brack yang pembesaran bahagian bukan team development telah membuat beberapa level pekerja keluar daripada perkadaran plan terkini developer punya release date.

“Ini bermaksud kita terpaksa mengecilkan sedikit kawasan organisasi kami, Saya harus berminta maaf kepada beberapa kakitangan kami di US yang terpaksa diberhentikan hari ini.” kenyataan dibuat oleh President J. Allen Brack. Tetapi yang diberhentikan itu tak terbiar begitu sahaja sebab Activision telah membuat¬†pakej pemecatan menyeluruh dan jugak bonus sharing keuntungan dan pertolongan dalam mencari pekerjaan.

Haiyaa lepas ni company pulak ada masalah besar eh? Tapi bro harap, syarikat gaming masih berdiri teguh supaya gamers masih ada tempat untul diorang merelease stress, melupakan masalah, have fun dengan kawan-kawan dan sebagainya hehe.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.