Technology

AI Neural Network Memberikan Wajah Baru Final Fantasy 7!



Kenal game ni? Siapa-siapa yang pernah main PS1 mesti kenal punya game ni. Ni adalah game Final Fantasy 7 yang dikeluarkan oleh Square Enix pada tahun 1998. Game ini bergenre Adventure, Fantasy, JRPG.

Okay so ceritanya? Kalau siapa-siapa yang pernah main cuba tengok, lain kan graphic dia? Well, ni sebab game ni telah upgrade graphicnya menggunakan AI Neural Network. Apa tu? Pelik-pelik je? Haa senang je nak faham sebenarnya.

Okay tengok ni, gambar belah atas nampak tak secantik yang bawah kan? Haa apa yang AI Neural Network ni dah buat ialah membetulkan sebarang kecacatan atau kerosakan pada satu program tu contohnya game ni. Dia ubah graphic tu selepas dia  dah cari apa masalahnya. AI ni pon boleh digunakan untuk pelbagai tujuan.

Antaranya la macam dia main game tapi takda kalah langsung, boleh kira tanpa salah, betulkan coding sesuatu program dan banyak lagi. Untuk kes ni pulak ada programmer dah program AI Neural Network ni untuk ubah sikit graphic game Final Fantasy 7 ni daripada biasa menjadi cantik sedikit. Cun tak cun kan hahaha kalau macam ni la bro pon nak AI tolong buat banyak kerja huhu.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST