Use "RACUNTECH100" to get RM100 discount when you checkout with pace. Valid until 31st August. Min. Purchase from RM1000. T&C apply. Dismiss
Adventure

ArenaNet Pulak Memberhentikan Ramai Pekerja



Waduh, lepas haritu Activision Blizzard dah memberhentikan seramai 800 lebih orang, kalini ArenaNet pulak nak memberhentikan game developernya? ArenaNet, studio yang buat game MMO famous iaitu Guild Wars 1&2 telah membuat keputusan untuk memberhentikan beberapa pekerjanya (jumlah pekerja yang akan diberhentikan tak diketahui lagi).

Hari ni, Songyee Yoon, CEO Korean publisher NCSoft West telah memberikan e-mail kepada semua pekerjanya berkenaan isu ni. Dalam e-mail tu berkata yang studio ArenaNet ni semakin kehilangan pendapatan kerana game-game baru yang hangat sekarang. Di mana mereka berada sekarang, diorang takkan mendapat hasil yang tinggi selepas ni.

So, dengan itu, diorang pun terpaksa memberhentikan beberapa pekerja daripada total pekerja iaitu 400 para pekerja. Budget untuk membuat game lain pun tak mencukupi so selepas beberapa pengiraan dah dibuat, diorang pun dah decide dah. Studio ArenaNet jugak memberikan masa untuk pekerja mencari kerja baru dan diorang jugak akan mendapat bonus.

Sorry lah game developers, jasa korang takkan dilupakan sebab korang dah bersusah payah membuat game huhu. Apa-apa pun stay strong alright? Mana tau korang semua boleh bergabung and buat game paling terbaik? Huhu ciao~

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.