Booker T Wrestler WWE Saman Company CoD!!



Alamak, Activision kena saman pulak? Yeap that is right guys, sebab Booker T yang famous sebab kerjayanya dalam bidang menjadi Wrestler  WWE, telah memfailkan saman kepada company Activision.

Kenapa nak saman lak? Apa cerita ni? Kalau korang tengok kat atas pun dah tau kenapa. Booker T mengsaman Activision kerana diorang buat satu character bernama David “Prophet” Wilkes yang mukanya sejibik macam wrestler terkenal itu sendiri dan sejibik jugak macam character yang dibuat oleh wrestler tu dengan gandingan Travis Huffman untuk sebuah comic.

Pada tahun 2015, Booker T. Huffman telah bekerjasama dengan Travis Huffman (bukan adik beradik) dalam membuat lukisan character dan lama-lama keluar lah comic bernama GI Bro and the Dragon of Death. Wrestler itu telah mempromosi kan comic tu sekali dengan menjadi cosplay GI Bro dekat beberapa events dan dia jugak dah apply copyright untuk character dan comic tu.

Pada Black Ops 3, Prophet, character yang dikenakan saman ni dah muncul tapi sebanyak 90% badan dia telah diubah suai dengan cyberneatic enhance iaitu remodel seperti robot lah. Tapi bila keluarnya Black Ops 4 iaitu prequel untuk Black Ops 3, Prophet nampak sebijik seperti character GI Bro hasil daripada comic Booker T. dan Travis Huffman itu.

Kalau korang nak tengok saman tu, boleh tengok di sini. Tak tau lah samada dah kekurangan idea, or memang saja nak buat ikut character tu, kita tak tau. But yang pasti jangan lah piratekan original character orang lain okay guys? Ingat, have fun in gaming and goodluck!

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!