AAA Games

Capcom Tease Resident Evil 3 Remake Pulak!

racun-tech-re-3-nemesis



Capcom Tease Resident Evil 3 Remake Pulak!

 

racun-tech-jill-valentine-resident-evil-3-capcom

Capcom tease pasal Resident Evil 3 Remake dah gais! So seperti yang korang tau, E-jam ada buat article pasal Resident Evil 3 Remake tapi bukan Capcom yang buat kan? Tapi diorang tease bukannya dengan menunjukkan scene, footage atau concept daripada remake tu. So diorang mengeluarkan tease tu dengan menggunakan gambar daripada game Resident Evil 1 Remastered dan Resident Evil 2 Remake. Ramai peminat dan gamers yakin yang Capcom keluarkan teaser untuk RE3 Remake ni. So macam mana pulak tu?

So bendanya macam ni gais. Diorang (Capcom) telah membuat post di Twitter menggunakan gambar Jill Valentine (heroin Resident Evil 1) dan berkata “rasa seperti diperhatikan seseorang tak?”. Lagi satu post daripada Capcom adalah gambar daripada RPD Station yang menunjukkan dinding yang berlubang. Description untuk gambar ni pulak “jelas sekali seseorang atau suatu benda tak faham concept pintu… rasanya siapa yang buat ni?”.

Sokongan Kepada Theory Teaser Resident Evil 3 Nemesis

Apa yang membuatkan ramai orang fikir ni adalah teaser kepada remake Resident Evil 3 Nemesis adalah sebab lubang yang ada daripada RE2 Remake tu. So kalau korang main balik game tu, lubang tu dah ada sebelum korang jumpa Mr.X dan Mr.X pun bukan yang buat lubang tu sebab dia belum sampai lagi. kalau ikut timeline game pulak, event RE3 dijalankan betul-betul sebelum event RE2. Ni bermaksud yang lubang tu adalah buatan Nemesis, yang selalu kejar Jill Valentine dalam RE3.

racun-tech-nemesis-gif-capcom

So lubang itu dan ayat pada gambar Jill Valentine tu pun menyokong kepada theory yang Capcom sebenarnya tease pasal game RE3. So gais korang rasa game ni keluar bila dan macam mana? Adakah diorang akan pakai engine baru dan release kat mana? Korang rasa Nemesis dalam Remake ni akan jadi lagi ganas ke macam mana ni. So untuk dapatkan semua jawapan tu korang kena lah tunggu hehe.

Until then keep it cool and LEON!! (reference kepada game over Resident Evil 6 XD)


Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!