Crytek Tease Dengan Game AAA Baru Menggunakan SpatialOS??



Hye guys!! So, bro dapat cerita baru ni pasal CryTek, company yang buat game Crysis franchise tu dan FarCry yang pertama sekali tu, dan company yang buat game multiplayer Survival Horror iaitu Hunt: Showdown yang masih dalam Early Access. Haa dikatakan diorang ada tease game AAA baru?? Game apa? Haa itu pun bro tak tau tapi yang dapat kita tau adalah CryTek sedang bekerjasama dengan Improbable, syarikat yang buat SpatialOS.

SpatialOS ni adalah multiplayer-focused game engine yang kebanyakan developer pakai untuk buat open world dan battle royale punya game. Tapi SpatialOS bukan je buat game, dia boleh je buat simulation dunia, internet, atau nak buat otak pun boleh tau haa apa macam? Cun tak cun?

Dikatakan CryTek akan menggabungkan game engine diorang iaitu CryEngine dengan Improbable punya game engine SpatialOS untuk membuat satu AAA game. Buat masa ni tak banyak yang kita tau selain daripada CryTek mengumumkan kerjasama diorang nak buat AAA game nanti. Dikatakan jugak kemungkinan game baru ni akan tampung 1000 player sekali gus?

Buat masa ni banyak mixed reviews daripada gamers, ni sebab gamers dah ramai yang bosan dengan multiplayer game. Tapi nak tak nak, kita kena lah tunggu sampai game ni siap baru kita boleh judge kan? Mana tau dia pakai je game engine tu and buat game lain ke haa so tunggu je lah okay guys!!

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!