Racuntech Penang is currently close due to renovation until 1st September 2021. Dismiss
AAA Games

Dark Souls Nak Buat Jadi Battle Royale!?!?



Wow. Dark Souls pulak nak terjebak eh hahaha. Daripada H1Z1, ke PUBG pastu Fortnite and then Apex Legends and now Dark Souls pulak eh? Hahahaha pelik-pelik sungguh lah game zaman sekarang but actually rasanya not bad kot hehe.

Tapi gais yang membaca ni haa lepak luu ni bukan confirm lagi tau hahaha. Hidetaka Miyazaki, sama ada korang kenal atau tidak, adalah seorang director dan game famous yang dia jadi director adalah Dark Souls series dan Bloodborne. Hidetaka ada menunjukkan minat dan rasa macam nak buat game Dark Souls baru tapi dalam bentuk battle royale. Amboi macam mana tu nanti gamenya hahaha.

Hidetaka ditanya yang apakah dia akan buat seterusnya dan bergurau dengan menjawab dia dan team studio dia, From Software, terasa nak buat game Dark Souls yang berunsurkan battle royale atau games-as-a-service kerana genre seperti ni dah mula mendominasi market games sekarang. Well, dia ada jugak cakap yang dia dan team dia akan berbincang tentangya.

“Setiap jalan ada kemungkinan dia” kata Hidetaka Miyazaki selepas bergurau pasal ingin membuat game battle royale daripada game paling famous dia. “Game-game battle royale sangat seronok dan kami suka dengan apa yang boleh dibuat dengannya. Kalau kami buat, banyak kemungkinan yang boleh terjadi dan akan jadi lain daripada yang lain.” sambungnya lagi.

“Walaupun Devil May Cry 5 ada online experience seperti co-op, tapi jalan cerita game tu lebih kepada single player focused. Kita perlukan seorang yang buat game secara online dan seorang lagi yang focus single player.” sambungnya lagi Hidetaka. Well bagi E-jam, tak salah kot tapi mesti susah dan pelik hahaha dah lah gamenya susah namatey pastu tambah pulak online so entahlah memang huru hara hahaha. Tapi tu tak menghalang daripada E-jam dan geng nak cuba main sama-sama untuk tau experience nya macam mana kan? Hehe ciao gais~

P/s: Nak buat servis komputer atau beli computer padu beb ke? Laa kenapa tak cakap? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.