Posted in

Deadmau5 Nak Quit Daripada Twitch!

Posted in



Uh Oh. Nampaknya ada seseorang tu dah kena banned daripada Twitch lah. Korang kenal tak ni siapa? Siapa yang minat music dia mesti kenal kan? Ni lah DJ EDM dulu yang bernama Joel Zimmerman atau personaliti di atas pentas iaitu Deadmau5. Semenjak dua menjak ni, dia banyak menghabiskan masa dengan bermain PUBG dan streaming dekat Twitch tau.

Okay so sekarang apa masalahnya? Baru-baru ni Deadmau5 bermain PUBG dan livestreaming dalam Twitch tapi ada satu masa tu dia kena stream sniped dengan orang lain. Bila dah mati tu dia banyak mencarut dan berkata beberapa homophobic slur iaitu ayat-ayat yang berunsur negatif.

Disebabkan itu, Twitch pun buat tindakan dengan menggantung Deadmau5 ni daripada Twitch. Selepas itu, John Zimmerman atau John pun berputus untuk quit terus Twitch daripada sakit hati sebab katanya Twitch buat tindakan tak betul dan ni buat dia marah sebab orang lain buat hal, dia yang dikenakan tindakan.

Dalam kenyataan dia, dia memang sengaja mencarut kepada orang yang stream snipe tu tapi carutan dia tu tak bermaksud kepada mereka yang homosexual pun. Last post daripada John pasal insiden ni adalah dia meminta maaf jika ada buat siapa-siapa sakit hati dengan carutan dia. Buat masa sekarang takda response apa-apa daripada dua belah pihak iaitu Twitch atau Deadmau5. so guys, jaga bahasa tau takut korang digantung daripada main game pulak kan huhu okay ciao~

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.