Racuntech Penang is currently close due to renovation until 1st September 2021. Dismiss
Steam

Dota 2: Reset 17k Account Kerana Smurfing!?



Hello there readers di luar sana. Alright bro nak cerita pasal Dota 2 ni game yang disukai ramai tu haa. Cerita apa? Ceritanya macam ni, developer Dota 2 iaitu Valve Corporation baru-baru ni dah reset 17K account yang disyaki smurf. Pergh 17k tu beb.

Yes ni betul-betul, sebab apa Valve Corporation buat macam ni adalah sebab smurfs (player yang power tapi buat account baru) selalu membuli diorang yang baru nak masuk alam Dota 2 ni. Selain tu jugak, ada yang disyaki membeli account demi kesenangan diorang main rank tanpa perlu menang 10 match takpun beli account yang rendah dan push rank sampai naik kaw-kaw.

Perkara ni semakin meluas dan player yang baru nak melangkah masuk alam Dota 2 ni pun takut untuk main sebab asyik kalah dengan smurfs-smurfs ni. Pembuat Dota 2, Valve Corporation tengah berusaha nak hapuskan semua smurfs ni dan maybe akan ambil masa yang lama. Account-account yang ditangkap smurf akan diban selama 5 tahun tau aiyokk.

So dengan ini, Valve Corporation berharap smurfing atau beli account tak akan jadi lagi dan bro cuma nak cakap, siapa-siapa yang rasa dia main smurfs tu hati-hati lah sebab nanti kene reset account haa tak pasal-pasal kena main ban tauuu huhu. Play smart and win gloriously bossku sekalian. Ciao~

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.