Use "RACUNTECH100" to get RM100 discount when you checkout with pace. Valid until 31st August. Min. Purchase from RM1000. T&C apply. Dismiss
AAA Games

Epic Store Taknak Mengulangi Sejarah Hitam??



Haa, tau pun dah kena kecam habis. So seperti yan korang tau atau tak tau, hari tu Epic Games Store ada buat satu stunt (gerakan) yang agak mengejutkan dengan mengambil game Metro Exodus daripada Steam dan claim sebagai exclusive Epic Store punya.

Lepas diorang dah buat tu, diorang pun dapat banyak sangat hate daripada peminat-peminat game Metro dan diorang pun bagi pandangan negative kepada Epic Store dan jugak kepada Deep Silver sebab jual Metro Exodus secara exclusive. Diorang tarik game tu kira dah last minute dan banyak dah pre-order dah daripada Steam dan boleh dikatakan ramai gamers tak beberapa suka kepada Epic Store .

So, baru-baru ni, ada sesi Q&A bersama Epic Store diadakan di GDC 2019. Ada seseorang yang bertanya pada ahli panel diorang tentang adakah diorang akan buat lagi macam kejadian tu (Epic rampas Metro Exodus) dan ahli panel dengan lajunya jawab “Kitorang taknak dah buat macam tu lagi sekali”.

Haa, tau pun dah kena kecam teruk kan. Lain kali jangan main rampas je game tu and please, kalau nak buat deal tu, buat lah secara awal so orang lain tak terkejut. Ni buat last minute and tarik macam tu je memang kena lah kan hahaha. Okay, ciao gais~


Sumber: PCGAMER

P/s: Nak buat servis komputer atau beli komputer tapi tak tahu dekat mana? Call je terus  team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.