Gaming Monitor

Gaming Monitor Pertama Razer?



Wow, wow dan wow! Nampaknya company Razer buat gaming monitor diorang yang pertama! Raptor 27, adalah satu gaming monitor yang mempunyai spec 27-inch 1440p IPS panel dengan 144Hz refresh rate, 1ms response time, dan support untuk AMD FreeSync. Ini merupakan kali pertama Razer dalam pembuatan gaming monitor selain daripada pembuatan terkenal diorang seperti laptop dan alat-alat computer.

CEO Razer, Min Liang Tan berkata “Razer pernah bekerjasama dengan ramai pihak untuk membawakan Razer ke dalam pembuatan gaming monitor tetapi potensi sebenar tidak dapat dicapai.” Selepas beberapa percubaan, akhirnya Razer telah mencipta product terbaru diorang iaitu Raptor 27 ni haaa.

Company Razer telah aim untuk monitor ni dijadikan monitor official untuk gaming dan Esports dengan spec tingginya iaitu refresh rate yang tinggi dan response time. Di belakang monitor ni ada laluan untuk cable management dan monitor ni jugak boleh pusing 90 darjah untuk memudahkan kerja menyusun dan mencucuk cable tau haa cun tak cun?

Razer berkata monitor Raptor 27 ni support 95 percent daripada DCI-P3 colour gamut dan mempunyai brightness sehingga 420 nits yang cukup layak untuk HDR 400. Tetapi disebabkan monitor ni hanya support AMD Free Sync dan bukan G-Sync, mengecewakan jugak laa sebenarnya tetapi kalau betul jadi janji Nvidia untuk membuatkan Free Sync untuk support GPU Nvidia, maka Razer perlu berbincang balik untuk membuat sebarang perubahan. Monitor ni RM2878 tauuu so bro suggest kita ramai-ramai simpan duit beli okayyy baru best monitor besar and nice macam ni hehe.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST