Announcement : Final shipping date is on Thursday, April 20th. Purchases made after will be shipped starting from April 26th to give way to Hari Raya break.

Hacker boleh hijack PC melalui Internet Explorer je?Betul ke ada hacker dapat hijack PC orang lain? Nampaknya, Microsoft Internet Explorer didapati ada beberapa flaw yang membolehkan hackers hijack PC dari jauh. Ia dikatakan memberi kesan kepada pengguna Windows 7, 8, 8.1, dan 10.

Ditemui oleh Google’s Threat Analysis Group, yang mana flaw ini boleh dieksploitasi oleh pengguna yang tidak diingini untuk melawat website. Bila pengguna melawat ke website yang mencurigakan, hackers boleh dapat hak pengguna yang sama sebagai pengguna sebenar PC itu sendiri. Mereka kemudian akan bebas install malicious software seperti backdoor programme.

Tapi kini, Microsoft dah terbitkan fix baru untuknya dan pengguna perlu update semula browser jika korang ingin melindungi diri korang dari masalah ini.


Sumber : ENGADGET

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.Leave a Comment

Scroll to Top