Racuntech Penang is currently close due to renovation until 1st September 2021. Dismiss
pc

Harga RAM Boleh Menurun Sehingga 20% Pada 2019!?



Alright so, bro ada satu berita baik untuk hardcore gamers kat luar sana lagi-lagi computer geek yang suka dengan barang PC haa kan. So, apa berita baiknya? Haa bro dengar cerita bahawa mengikut ramalan, harga RAM PC boleh menurun sehingga 20%.

Ramalan ini datang walaupun pengeluar RAM memotong supply untuk mengekalkan harga standard bagi RAM yang lebih tinggi. Samsung dan SK Hynix telah mengumumkan rancangan untuk memperlahankan pengembangan kapasiti mereka pada 2019, so sementara tu , Micron dilaporkan melakukan perkara yang sama untuk pengeluaran RAM.

Mesti ada yang tertanya kenapa harga RAM akan menurun kan? Ini mungkin bermakna pasasran dah penuh dengan RAM untuk pengguna-pengguna. Walaupun pengeluar dah mengeluarkan banyak RAM pada tahun lepas tetapi harga boleh turun secara beransur-ansur. Walaupun dipotong penambahan kapasiti, pengeluaran masih berjalan dan meningkat tetapi of course, dalam kadar yang perlahan.

Dengan itu, haa  bekalan RAM masih banyak. Yes, harga RAM bakal menurun dalam 20% pada tahun 2019 ni dan kita boleh lah melihat customer dapat membeli RAM yang tinggi dengan harga mampu beli. 20% tu bukan sikit, banyak tu haa hahaha XD. So, apa tunggu lagi guys? Ini lah masanya untuk kumpul duit dan beli RAM idaman untuk PC korang okay. Mungkin bro pon nak beli RAM baru hehe.


SUMBER: POKDE.NET

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.



Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.