Action

Health Reminder Muncul Dalam PUBG Mobile Di India??



Health Reminder popup message ni E-jam dengar cerita sekarang asyik terkeluar je dekat bahagian India kalau diorang main lama-lama, betul ke? Haa memang betul pun tu gais dan ni katanya bukan seorang dua je kena, tapi ramai yang kena dengan popup message ni.

Kalau korang tak tau lagi, sekarang ni dekat India tengah ada isu dengan game battle royale PUBG Mobile. Isunya pasal game PUBG Mobile ni membawa kesan buruk kepada kanak-kanak seperti buat diorang malas belajar, ketagih main game sampai tak ingat dunia dan maybe ganas sedikit? So, dengan itu gerakan paling latest sekarang ni di negeri Gujarat di India, diorang dah mula ban game PUBG Mobile ni sekeras-kerasnya dan baru-baru ni 10 budak remaja ditangkap main PUBG Mobile dan ditangkap.

Okay so, cerita sekarang ni adalah pasal di India sekarang ramai players dapat message dalam PUBG Mobile yang mengatakan game tu telah stop dan suruh datang balik dalam masa yang diberikan tu. Tu lah yang dipanggil Health Reminder message tu. PUBG Mobile, kalau korang main selama 6 jam straight, akan block korang dari main and tunggu lah sehari. Tapi yang peliknya, ramai di India walaupun main tak semua main sampai 6 jam tetap dapat message ni dan kena block daripada main PUBG Mobile.

Disebabkan insiden ni, PUBG Mobile bahagian India pun respond dengan berkata ni adalah error dan dah fix dah benda ni tapi walaupun katanya dah fix masih dapat lagi message ni. Betul ke ni error dan bukan agenda diorang untuk hentikan player daripada main terlalu lama? Haa ni adalah satu conspiracy gais hahahaha. Apa-apa pun main ingat dunia okay gais hehe dan alang-alang message tu keluar, pergi lah keluar have fun dengan member ke apa jogging ke apa hahaha. Keep it cool and ciao~


Sumber: comicbook/wwg

P/s: Nak buat servis komputer atau beli komputer tapi tak tahu dekat mana? Call je terus  team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST