Action

Hollow Knight Sequel? Platform? Nani?



Hollow Knight sequel? Platform? Haa ahahah ni lah bro nak cerita ni. Okay seperti tajuk dah tertera di situ, akan ada sequel untuk game Hollow Knight yang bergenre Metroidvania ni. Okay so untuk pengetahuan korang, game sequel ni pulak dinamakan sebagai Hollow Knight: Silksong.

Genre game still sama of course so jangan risau beb, semua secure alright? Pada awalnya, Team Cherry, selaku developer untuk game Hollow Knight ni decide nak buat Silksong ni sebagai DLC je tapi disebabkan diorang rasa macam game ni terlalu besar dan unik untuk say sebagai DLC maka diorang pun jadikan sebagai sequel terus dan bukan DLC.

Untuk sequel ni pulak, ada beberapa feature yang diumumkan akan ada dalam sequel ni iaitu:

Untuk korang yang tak tau apa itu genre Metroidvania, genre ni gameplay dia macam game Metroid atau Castlevania di mana ianya 2D platformer, korang boleh berinteraksi lebih dengan map tu, dan dalam map tu akan ada benda yang menghalang laluan korang so kalau nak lalu kena lah upgrade dulu barang ke, naik level ke, dan sebagainya untuk melepasi halangan tu.

Untuk platform mana yang akan dilepaskan game ni nanti adalah PC dan Nintendo Switch. Kalau tarikh pulak, pihak developer tak keluarkan lagi statement apa-apa berkaitan dengan tarikh keluarnya game ni so tunggu ye bros!

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST