Gaming

Jepun Sudah Mengharamkan Penjualan Digital Games Key!



Okay so harini bro nak cerita sikit, yang mulai sekarang Jepun dah mengharamkan segala aktiviti penjualan semula Digital Games Key di mana-mana website. Untuk pengetahuan anda, Digital Game Keys ini adalah satu kod kunci yang dibeli untuk mendapatkan pembelian game-game secara  di website atau games store.

Digital Game Keys tanpa izin daripada pembuat perisian, menjual alat yang boleh mengubah suai permainan menyimpan, dan menyediakan perkhidmatan mod permainan atau konsol kini tidak sah di Jepun kerana pindaan baru-baru ini iaitu Unfair Competition Prevention Act. Bulan lepas, perbuatan itu telah diperluaskan untuk memasukkan “data (maklumat yang dirakam dalam rekod elektromagnet)”, yang meliputi penyuntingan penyimpan dan membolehkan orang untuk menyunting menyimpan.

Sekarang ni, ramai yang dah beli Digital Games Key (ataupun product key) ni dekat internet sebab mereka tak nak bayar mahal ataupun  untuk bermain game-game yang disukai atau ingin menggunakan cheat engine supaya dapat memenangi game yang sukar dengan senang je.

Buat masa sekarang, mengikut maklumat rasmi, pindaan baru pada masa ini hanya tersedia dalam bahasa Jepun tetapi terdapat terjemahan berbeza menyimpulkan bahawa tiga tindakan kini telah dilarang sama sekali iaitu:

1. Penjualan semula kekunci produk perisian dalam talian tanpa kebenaran terhadap pencipta

2. Mengagihkan alat-alat dan program-program untuk mengubah menyimpan data

3. Menawarkan perkhidmatan yang mengubah suai menyimpan data bagi pihak pelanggan

Menurut maklumat yang diterjemahkan, hukuman adalah dari langkah sivil, seperti tuntutan ganti rugi, hukuman denda, termasuk denda sehingga ¥ 5 juta (RM191,710.07), sehingga sekurang-kurangnya lima tahun penjara, atau kedua-duanya. So, jangan lah buat ye bossku sekalian.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.



 

Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST