Kapal Terbang Pusing Satu New York Bawak Banner Pewdiepie??

PewDiePie Book Signing For "This Book Loves You"

Kapal Terbang Pusing Satu New York Bawak Banner Pewdiepie Yang Betulis “Subscribe To Pewdiepie”??

Kapal terbang pusing satu New York dengan bawak banner “Subscribe To Pewdiepie“?? Baru je semalam dia (Pewdiepie) keluarkan video pasal hentikan meme “Subscribe To Pewdiepie“. Tapi nampaknya harini ada seseorang dalam kalangan 9 year old army buat satu aksi yang menggunakan meme tu. Untuk pengetahuan korang, 9 year old army adalah panggilan “manja” Pewds bagi kepada subscriber dia.

Walau bagaimanapun, baru semalam yang Pewdiepie keluarkan video untuk hentikan gerakan meme “Subscribe To Pewdiepie”. Dalam video tu, Pewds berkata yang dia nak hentikan meme ni sebab ianya membawa kesan negatif kepada orang lain. Selain tu, dengan insiden baru-baru ni yang terjadi di Christchurch iaitu kejadian tembakan di Masjid Al-Noor. Penembak tu melaungkan dengan kuat meme “Subscribe to Pewdiepie” dan Pewds sangat jijik dengan perbuatan penembak tu dan menafikan hubungan antara dia dan si penembak tu.

Pemberhentian Meme Subscribe To Pewdiepie

racun-tech-pewdiepie-plane-kapal-terbang

So, baru-baru ni jugak keluarnya lah video Pewds pasal hentikan meme tu. Tapi nampaknya masih ada yang menggerakkan meme tu dengan membawa kapal terbang pusing-pusing New York dengan membawa banner “Subscribe to Pewdiepie“. Pewdiepie sedar benda ini dan tengok secara live sambil dia livestream di DLive bersama lebih kurang 21 ribu penonton.

Pewds berkata ni adalah suatu benda baik dan tak anggap benda ni bukan memakai meme tu untuk benda buruk. Sebaliknya Pewds anggap ni sebagai “wrap up yang bagus”. Dia jugak cakap yang meme dah tamat dan jangan fikir sebaliknya selepas tengok pasal banner tu. Dikatakan banner tu adalah sempena celebration untuk Pewdiepie selama 9 tahun sebagai content creator di Youtube iaitu hari ni. Untuk pengetahuan korang, cost untuk penerbangan dan banner tu adalah $4500 atau RM18610.04.

Celebration memakai kapal terbang dan banner tu semua dikumpulkan duit oleh para 9 year old army Pewds sendiri. Sebenarnya benda ni dah dirancang dari awal lagi dan sudah lama sebab tu Pewds tak mampu nak hentikan. Semasa pernebangan tu, ada 5 camera di sekitar New York di pasang untuk membuat live stream penerbangan kapal tu. Apa-apa pun meme tu dah habis dah tau gais so kita cerchill saja okay?

Keep it classy, keep it real, stay safe, ciao~

Keep it classy, keep it real, ciao.

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam

Join the conversation

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!