Racuntech Penang is currently close due to renovation until 1st September 2021. Dismiss
Survival Horror

Kholat, Anniversary Ke 60 Dan Free Sampai…?



Hello there guys and welcome! Okay kalini bro nak bagitau korang ni, yang ada satu game free haa game apa? Game seram indie yang bergenre Survival Horror Kholat ni lah yang tengah free sekarang di Steam. Untuk pengetahuan korang, game ni sebenarnya berdasarkan daripada kejadian sebenar iaitu The Dyatlov Pass. Dyatlov adalah nama ketua kumpulan ekspedisi yang mendaki Ural Mountains. Mereka dijumpai di Kholat iaitu salah satu tempat di Ural Mountains tu.  Kejadian ni berlaku masa 2 Februari 1959 di Rusia.

Game ni jugak sebenarnya dah anniversary ke 60 daripada kejadian The Dyatlov Pass tu. Oleh sebab itu, developer game ni decide untuk memberikan game ni secara free di Steam sehingga akhir minggu ni.

Seperti kejadian sebenar, game ni jugak pasal 9 pendaki telah mati dan tak diketahui puncanya. Mission korang sebagai protagonist kena lah cari punca kepada kematian rakan korang di atas Gunung Ural tu. Kholat adalah nama tempat di Gunung Ural di mana diorang dijumpai mati dalam keadaan pelik dan disitu lah korang akan mencari puncanya.

So tunggu apa lagi guys. Pergi claim game ni dan cari lah punca kematian diorang dan selesaikan misteri disebalik kematian rakan-rakan korang tu!

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.