Use "RACUNTECH100" to get RM100 discount when you checkout with pace. Valid until 31st August. Min. Purchase from RM1000. T&C apply. Dismiss
AAA Games

Kingdom Hearts 3 dan RE2 Remake Juara Januari!



Hello there guys! Okay, so kali ni E-jam nak ceritakan pasal apa yang jadi ni ha sampai title article juara bagai ni ha. Okay macam ni, seperti dah diketahui ramai, Kingdom Hearts 3 dan RE2 Remake dijual pada bulan Januari lepas.

Tapi bukan jualan beshe-beshe je tau haa. Jualan diorang dah buatkan diorang game yang paling banyak terjual pada bulan Januari! Untuk permulaan, Kingdom Hearts 2 jugak terjual banyak dalam sebulan masa pelancaran game tu. Tapi dengan keluarnya Kingdom Hearts 3, jualan game ni 2.5 kali ganda lebih banyak dalam jualan dollar daripada Kingdom Hearts 2. KH3 telah memecah record penjualan series KH dengan menjual KH3 5 juta unit dalam seminggu tau. Masyuk tak masyuk? Of course lah, Kingdom Hearts kot hehe mesti lah dapat top dalam US Chart.

Alright so, pasal RE2 Remake pun sama sebenarnya. Game ni yang di jual pada bulan Januari jugak dah mendapat tempat kedua dalam US Chart tau haa. RE2 Remake pun menambah hasil penjualan dengan 2.8 kali ganda lebih banyak daripada jualan RE2 (1998). Walaupun game ni dapat tempat kedua dalam US Chart, tapi RE2 Remake mendapat tempat nombor satu dalam carta Xbox One.

Haa, nampak tak? Walaupun game dah lama, and dibuat remake and sequel, masih dapat sambutan hangat daripada kalangan gamers sebab ramai gamers membesar dengan game-game macam ni. E-jam harap game developers akan cari jalan untuk meneruskan remake atau sequel game-game lama so boleh lah mendapat sambutan hangat lagi macam game-game ni. E-jam teringin nak main Resident Evil 3 Nemesis, mesti takut gila weh hahaha okay lah ciaooo~

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.