pc

Lelaki Ditahan Sebab “Swatting” Kalah Pertaruhan CoD

racun-tech-tyler-barris-court



Lelaki Ditahan Sebab “Swatting” Kalah Pertaruhan CoD

racun-tech-tyler-barris

Hello there gais, so kali ni E-jam ada berita panas untuk korang haa. So berita ni pasal seorang gamer yang ditahan oleh police kerana kesalahan yang dia buat adalah sangat besar sampai membawa maut kepada orang lain. Lelaki ni telah ditahan dan dipenjarakan selama 20 tahun di penjara Kansas. So, apa dia kesalahan dia tu?

Kesalahan Si Pesalah

Kesalahan Tyler Barris dari Los Angeles ni adalah buat laporan palsu dekat police tentang seorang lawan dia iaitu Shane Gaskill yang dah bunuh seorang dan pegang seorang sebagai orang tebusan. Andrew Finch ni merupakan pihak lawan Barris daripada salah satu game yang dia main dalam Call of Duty WWII. Bila SWAT datang dan serbu rumah Andrew Finch, Andrew cuma turunkan tangan secara tiba-tiba tapi ditembak mati oleh polis dekat rumahnya sendiri kerana disangka ada senjata. Dikatakan Andrew tak mencapai pistol ke apa pun dia hanya takut sahaja.

racun-tech-tyler-barris-mugshot

Punca Sebenar Laporan Palsu

Sebenarnya laporan palsu ni dicabar oleh Viner, kawan kepada Barris dan bagi dia alamat kepada rumah Gaskill selepas kalah dalam pertaruhan sebanyak $1.50 sahaja dalam perlawanan Call of Duty WWII (seriously mengamuk sebab tu je?). Viner menghasut Barris untuk call polis dan buat laporan palsu kepada Gaskill untuk melaksanakan dendam dia dan Gaskill dapat tau sambil mengejek “cuba lah buat sesuatu” dan dia bagi alamat rumahnya yang lama (so maksudnya dia bagi alamt rumah Andrew Finch).

End up Viner dan Gaskill dikenakan sekali dalam incident tu sebab berkaitan dalam buat laporan palsu. Untuk Tyler Barris pulak dia dikenakan penjara selama 20 tahun dan mungkin kurang daripada tu. So gais, jangan sesekali eh buat macam tu haa karang mengundang benda yang tak sepatutnya pulak susah nanti. Sebab kalau korang buat laporan palsu mesti kena detect punya lah so takyah okayyy. Keep it cool and ciao~


Sumber: PCGamer, Polygon

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST