Racuntech Penang is currently close due to renovation until 1st September 2021. Dismiss
AAA Games

Location Assassin Creed Baru Kalini Ke Mana? Malaysia??



Eh ni bukan Malaysia ni, ni Itali kan? Haa ini lah yang dikatakan tempat yang nak jadi main location untuk game terbaru Assassin’s Creed iaitu Assassin’s Creed Legion (buat masa ni tu lah namanya tapi kemungkinan akan ada pertukaran tajuk). Itali jugak lah location kepada game Assassin’s Creed 2 dan Assassin’s Creed: Brotherhood.

Untuk pengetahuan korang, melalui info yang dah terbocor tu, game ni akan berlangsung dalam location Itali, era akhirnya pemerintahan Marcus Aurelius, emperor yang berfalsafah yang korang maybe kenal daripada Ridely Scott’s Gladiator dan semasa struggle anaknya Commodus dan tahun adanya 5 emperor.

Dalam game yang berlatarkan location Itali ni, korang akan main sebagai Cassius atau Lucia, keturunan kepada protagonist Assassin’s Creed Origin dan Odyssey. Sekarang ni tak pasti lagi mana satu yang canon tapi katanya kalau korang main mana-mana watak pun jalan cerita takkan berubah so chill okay guys? Oh yeah, game ni jugak katanya adalah conclusion kepada Ancient Trilogy??

Haa, Ancient Trilogy ni adalah game Assassin’s Creed yang start daripada Origins sampai lah Legion yang belum keluar lagi ni. Ancient Trilogy ni jugak sebenarnya kisah dari mana datangnya asal-usul Assassin’s Creed dan Templar. Itu sahaja yang kita tau buat masa ni tapi itu pun masih tak tau kebenarannya so kita kene lah tunggu okay? Tapi yang pasti game ni set to release pada tahun 2020 dan mungkin jugak akan jadi game yang terawal masa keluarnya console baru Xbox dan PS5 so tunggu okay guys ciao~

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.