Announcement : Final shipping date is on Thursday, April 20th. Purchases made after will be shipped starting from April 26th to give way to Hari Raya break.

Map Istana CSGO Di Dunia NyataTerdapat sebuah map dalam Counter Strike: Global Offensive yang bernama de_castle.  Dalam game, players lawan daripada kawasan dalaman hingga ke dalam gua membuatkan ia agak ikonik. Tahukah anda istana tu wujud di Europe? Aku pun baru tahu.

3kliksphilip merupakan seorang Youtuber Eropah yang fokus kepada CS:GO secara spesifik. Dalam video tersebut, dia terbang ke Slovania untuk ke Predjama Castle. Di situ dia dapati yang pelbagai aspek istana tersebut mempunyai persamaan dengan map dalam game. Design bangunan dari luar, design koridor dan dalamannya, memang sama. 3kliksphilip juga berkata pencipta map de_castle yang sebenar pernah berkata bahawa Predjama Castle ialah inspirasinya namun dia hanya mengambil elemen yang diingatinya sahaja. Hebat jugak dia. Kalo betul la map tu dia guna memori je, accuracy dia sangat tinggi. Bukan sahaja kreatif, malah bijak juga.Leave a Comment

Scroll to Top