AAA Games

Mass Effect Masih Hidup



Mass Effect: Andromeda sangat menghampakan. Potensinya untuk menjadi antara game yang diingati ramai adalah tinggi. Disebabkan banyak teknikal error, animation buggy, glitch bersepah, reputasi semakin buruk. Sejak itu, semua orang rasa hampa dan mengatakan Mass Effect sudah pun gagal.

Baru-baru ini, Polygon berkesempatan untuk menemu-ramah BioWare tentang situasinya serta future direction sebagai video game developer. Dalam interviewnya, Pengurus Besar BioWare, Casey Hudson, mengatakan “Mass Effect masih hidup, malah saya sentiasa memikirkan perkara baru yang mampu ditambah untuk menjadikannya lebih baik. Cuma tinggal nak mulakan secepat yang mungkin.

Nampaknya game Mass Effect yang baru tidak mustahil. Tapi difahamkan bahawa projek besar mereka, Anthem, perlukan kesemua sumber yang mereka ada so terpaksa diorang hold dulu. Malangnya, Anthem dah ada Playable Beta dan masih banyak problem yang kene betulkan. Sempat ke diorang nak fix semua bug? Lagi-lagi publisher game, Electronic Arts, mempunyai reputasi release game walaupun dalam keadaan yang basically takleh nak main. Kita hanya boleh tunggu je buat masa sekarang.

Siri game Mass Effect sering dengar sekali dengan Game of the Year yang lain. Gameplaynya fun, character customizationnya sangat addicting. Namun yang membuatkan Mass Effect popular ialah storynya. Ia memfokuskan kepada penceritaan yang linear. Korang sebagai player mempunyai kuasa yang besar melalui pemilihan dialog dan decision strategi yang mampu mengubah jalan cerita kepada yang unik bagi setiap orang. Tapi diorang berjaya sebab storyline nyer linear. Mereka membuat keputusan untuk membuat Anthem jadi Open World. So diorang terpaksa tukar formula daripada yang mereka dah biasa. All and all, good luck la pada mereka dan semoga Anthem menang Game of the Year.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.



Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST