Racuntech Penang is currently close due to renovation until 1st September 2021. Dismiss
Esports

Melaka Esports Launching Day!

racun-tech-melaka-esports



Melaka Esports Launching Day!

racun-tech-melaka-esports-day

Hello there gais! So korang tau ke tak tau sekarang ni ada event Esports dekat Melaka? Haa sini E-jam bagitau korang, sekarang ni tengah ada Melaka Esports yang sedang berlangsung dekat Mahkota Parade di Melaka sekarang ni. Event ni adalah untuk dua hari sahaja iaitu harini dan esok. Organizer untuk event Melaka Esports Days ni adalah Gramixx E-Sport dan main sponsor kepada event ni adalah N-Cig.

racun-tech-melaka-esports-day-stage

Ini dikira event Esports yang pertama dibuat di Melaka ni. Memang E-jam cakap, bukak-bukak je dah ramai gilos yang datang sampai tempat pendaftaran pun terpaksa ditutup. Semangat betul eh semua nak main hahaha. Bagus-bagus kita naikkan lagi okay semangat Esports kat Malaysia ni!

racun-tech-melaka-esports-day-game

Korang dah pergi ke belum? Kalau belum memang rugi lah sebab kami Racun Tech adalah salah seorang daripada ramai-ramai sponsorhip tau! So kalau korang nak, korang pergi sekarang ye? Tak menarik? Menarik lah sebab kat sana ada banyak aktiviti, merchandise, dan macam-macam lagi yang tertunggu-tunggu untuk korang terokai.

Kat sana jugak akan ada match gameplay yang menarik daripada team-team famous dalam game PUBG Mobile, FIFA 19 dan kitaorang dah sediakan booth VR untuk korang main game Beat Saber dan cuba lah kalahkan record tertinggi orang lain. E-jam sendiri markah tinggi so hehe kalahkan lah eh.

UTEM Knight Team PUBG Mobile!

racun-tech-melaka-esports-day-utem-knight

Dari kiri (MatDan, Ah Poi, Rahmat, dan Haziq). Haa ni lah team yang famous ada dekat sana iaitu UTEM  Knight. UTEM Knight ni dah pernah dapat nombor 1 dalam Popcorn Time PUBGM, nombor 9 dalam UM PUBGM Tournament 2019, dan jugak tempat pertama dalam Championship Sultan Gaming. Dulu nama diorang bukan UTEM tapi HARM so kalau korang adalah peminat diorang sebelum diorang tukar nama tu maksudnya korang memang nombor 1 fans lah hahaha. So datang lah ke sini, dan korang boleh tengok team UTEM Knight main PUBGM okay?

So itu sahaja yang berlaku pada hari ni, tapi jangan risau, esok ada lagi so kalau korang rasa-rasa belum pergi atau nak experience dunia Esports, korang pergi lah dan tengok semuanya di Mahkota Parade okay gais? Masuk adalah percuma of course hehe. Kalau ada yang tak dapat sign up untuk main, jangan risau, Malaysia sekarang tengah membangun dalam dunia Esports dan makin lama makin banyak event Esports so korang boleh lah join pada event seterusnya okay. Keep it cool and ciao~


Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.