Adventure
racun-tech-minecraft-movie-premiere



Minecraft Dedah Tarikh Premiere!

racun-tech-minecraft

Minecraft Movie dah keluar tarikh premiere gais! Yes, game Minecraft, game kotak-kotak yang kita main sejak kita kecil tu bakal diadaptasikan kepada movie dan diorang dah release tarikh premiere tayangan diorang! Tarikh tu adalah pada 4 March 2022 nanti. So gais? Apa macam? Game favourite kita jadi movie kot hahaha.

Ceritanya macam ni, Mojang dedahkan tarikh tayangan premiere ni semalam pada post blog diorang. Movie ni adalah hasil daripada kerjasama antara Warner Bros. dengan studio Mojang (yang buat game Minecraft ni) yang cuba diadaptasikan sejak 2014. Patutnya movie ni boleh dilepaskan pada lewat tahun ni tapi directornya sudah ditukar pada awal tahun ni dengan Peter Sollett dan semua kena reset balik.

Kisah Movie?

racun-tech-minecraft-movie

Minecraft movie ni akan mengisahkan tentang “seorang remaja perempuan yang merupakan pengembara dengan kawan-kawannya”. Mojang berkata “Selepas Ender Dragon dah memulakan dalam perjalanan kemusnahan untuk memusnahkan dunia, diorang kena selamatkan dunia cantik dan berkotak-kotak, Overworld.”

racun-tech-minecraft-gameplay

Dikatakan Rob McElhenney, director sebelum ni yang keluar daripada project movie ni pada bulan August tahun lepas, adalah writer kepada movie ni jugak. So, disebabkan dia sudah keluar, diorang pun terpaksa mula daripada mula balik. Sebelum ni movie ni akan jadi macam classic macam 70-an tapi Mojang tolak idea tu dan terpaksa kepada idea baru.

So gais? Apa macam? Rasa macam movie ni akan meletup tak? Atau cerita ni akan gagal macam kebiasaan game yang dibuat adaptasi kepada real live movie? Apa-apa pun kita tunggu je lah sampai 4 March 2022 dan kena tengok sendiri hasil ni okay gais? Alang-alang tunggu tu korang sambung lah main Minecraft okay?

Keep it cool and steady dan jugak Ciao~


Sumber: Polygon

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST