FPS

Mod Skyrim Dapat $30K Dituduh Curi Code Game



Seperti yang E-jam pernah cerita dulu, ada satu team modders tengah buat satu mod untuk membolehkan korang main Elder Scrolls Skyrim dengan kawan-kawan korang. Dalam satu game boleh jadi 8 atau kurang. Haa ingat tak? Okay berbalik kepada tu sebenarnya sebab team ni dah dapat total duit sebanyak $30K daripada patreon diorang untuk meneruskan projek ni.

Tapi bila kita kalau buat mod, and kita charge untuk buat projek ni, sedankan modders lain buat suka-suka dan release secara free, mesti lah kene kecam kan? Tapi ada satu team iaitu Skyrim Script Extender (SKSE) telah menuduh team Skyrim Together kerana diorang dah curi code diorang dalam buat mod tu. Haa apa cerita ni??

Well, secara logiknya benda ni memang dikira curi tapi team Skyrim Together ni memakai code diorang dan membuang sikit code tu dalam pembinaan mode tu dan bila dapat tau, team SKSE tampil dan menuduh diorang mencuri code diorang tu. Diorang sebenarnya dah bergaduh selama bertahun dalam pembuatan mod tapi dengan mod baru ni SKSE lagi aggressive dan bercakap macam-macam. Team Skyrim Together pulak berkata diorang dah cuba contact dengan diorang tapi takda siapa yang respond dan diorang memang pakai code diorang tapi dah ubah dan delete sikit code yang tak pakai.

Untuk perbualan diorang in lah screenshot yang E-jam dapat (atas comment daripada team Skyrim Together dan bawah reply daripada team SKSE):

Haiyaa so sekarang tak tau nak salahkan siapa dan macam mana lah projek ni nanti. Tapi harap-harap jadi lah dan free so kira fair la untuk semua orang kan? Anyways goodluck in your gaming guys! Ciao~

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST