Racuntech Penang is currently close due to renovation until 1st September 2021. Dismiss
Action

Mod The Legend of Zelda Dalam Game Doom!!



Alright guys, siapa tau game Doom? Game yang terkenal pada tahun 1993 masa awal-awal keluarnya game console tu? Bukan tu jer, The Legend of Zelda pun korang kenal tak? Haa kalau korang kenal dan minat dua-dua game, takyah risau, sekarang ni ada mod Zelda menggunakan game engine Doom!

Yes, mod Zelda ni dibuat oleh Exkodius menggunakan game engine Doom dan dia telah buat mod ni selama hampir 3 tahun tau. Tapi baru-baru ni dia kata dia kena berhenti buat mod ni sebab mengambil masa yang lama untuk mengubah sedikit sana-sini, lagi-lagi nak siapkan satu game tu terus.

Tapi Exkodius dah bagi file game ni dekat website moddb untuk siapa-siapa test game yang tak siap lagi ni. Dia berharap sesiapa yang ada minat tinggi atau pandai nak pakai boleh lah habiskan mod ni demi dia. Tapi yang pasti game ni masih dalam testing lagi dan korang boleh cuba game ni dekat website tu.

Oops, choppp, untuk korang boleh main mod ni, korang kena ada copy file “DOOM.WAD” bersama dengan file original game Doom tu sendiri  tau! Lepas dah ada semua file berkenaan, download mod ni dan letakkan dalam folder “Zelda TC WIP\Game”. Bro pun harap siapa-siapa dapat habiskan mod ni sebab best kot dia macam 2-in-1 game tau haa hahaha okay lah ciao~

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.