Monitor
Posted in

Monitor MSI Menyelamatkan Nyawa!

Posted in



Secara amnya, mesti korang selalu dengar orang cakap atau paling kerap parent korang cakap yang game ni rosakkan nyawa jer kan? Hahahaha nak tau something tak? E-jam dengar satu berita baru pasal game ni tapi ni memang betul menyelamatkan nyawa hahaha.

Okay so, ada lah satu gamer ni yang bernama Eric Gan yang tengah tidur rasanya and then tiba-tiba dia terdengar beberapa das tembakan ke arah tingkap, dinding dan siling dia. Tengok-tengok, takda apa pun cuma, siling, kipas dan tingkap ada kesan peluru dan paling penting monitor dia dapat block beberapa peluru yang ditembak ke arah dinding dia tu. Haa dasyhat kan? Hahahaha tapi padu beb monitor MSI tu keras sangat sampai dapat block peluru.

Tembakan tu semua dilakukan oleh beberapa orang tak dikenali yang tengah berparti dekat belakang rumah Gan dan kawannya masa pukul 4 pagi di US. Total tembakan yang dilepaskan adalah 5 and nasib baik Gan tak duduk dekat depan monitor dia tapi kalau dia ada pun, monitor tu mesti dah dapat block peluru yang ditembak sebab serious weh, keras betul and monitor tu pun masih function macam biasa.

Tapi antara sebab kenapa tak tembuk pun sebab peluru tu pun dah hilang tenaga kinetik lepas dah tembus dinding kan so memang ah, kalau tak tembus dinding dulu, rasanya monitor tu samada dah tembus peluru ataupun rosak teruk sikit daripada sekarang. Haa tengok sampai tenaga kinetik dah keluar ni E-jam dah keluar ilmu sains dah hahaha. Tapi jangan risau teman-teman, orangnya okay dan MSI directly contact dia dekat Reddit dan offer nak bagi monitor baru terus sebagai hadiah hahaha seronok weh huhu tapi jangan lah jadi kat E-jam apa semua tu dan korang pun sama UwU. Ciao guys~

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.



Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST