AAA Games

Mortal Kombat 11 Ganas Sampai Tak Release Kat Beberapa Negara?

racun-tech-mortal-kombat-11-brutal

Mortal Kombat 11 Ganas Sangat Sampai Tak Release Kat Beberapa Negara?

racun-tech-mortal-kombat-11

Mortal Kombat 11 terlalu ganas sampai tak boleh release dekat beberapa negara? Seperti yang korang tau, Warner Bros. dah keluarkan game baru Mortal Kombat iaitu Mortal Kombat 11. Game kali ni adalah kesinambungan kali ke 11 untuk franchise game ni yang dikenali dengan ganasnya gameplay game genre fighting ni.

So, setiap kali game baru keluar, gameplaynya pun mesti makin ganas daripada yang dulu. Disebabkan teknologi makin berkembang, keganasan dalam game Mortal Kombat pun makin berkembang. Hipotesis diterima. So kalau korang tengok trailer Mortal Kombat 11 ni, korang dah boleh agak dah gore (ngeri) dia macam mana. Lagi-lagi dengan finisher dalam game ni yang dipanggil “Fatality” tu yang dibuat kalau enemy tinggal nyawa-nyawa ikan.

Game Dilarang Jual Di Beberapa Negara

So apa macam? Tu baru trailer, belum korang main lagi hahaha. Dikatakan disebabkan game ni terlalu ganas, Indonesia dan negara lain dah mengambil langkah initiative untuk menghalangkan daripada penjualan game ni dekat negara Indonesia dan negara lain. Katanya untuk mengikut undang-undang dalam negara tersebut, sebab tu lah diorang terpaksa tarik penjualan game tu.

Seperti yang korang tau, game Mortal Kombat ni memang setiap keluaran game diorang (NetherRealm Studios), memang akan lagi ganas daripada biasa. Tapi kata oleh creative designer studio tersebut, Ed Boon, berkata yang permikiran orang salah bila main game ni sebab game ni violent. Tapi dikatakan jugak benda ni (larangan penjualan game ni) akan dibincangkan balik.

Pertama Kali Di Ban??

Ni bukan kali pertama game macam ni kena ban daripada jualan ke negara-negara luar. Contohnya game Postal 2 yang dikatakan sangat violence dan membawa ajaran negative kepada kanak-kanak. Game lain jugak ada yang kena ban sebab kebanyakan game akan membawa perkara negative ataupun ada bahan sensitive kepada negara tersebut.

racun-tech-postal-2

So, korang okay ke tak dengan pengharaman jualan game violence macam ni? Korang rasa game macam ni akan jadi lagi violence pada masa akan datang sampai tak boleh jual ke? Mortal Kombat 11 dah keluar pada 23 April dan boleh didapati untuk PC, PS4, Xbox One dan jugak Nintendo Switch. Jangan lupa dapatkan dan main seganas yang mungkin gais!

Keep it cool and FATALITY!!

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam

Sumber: comicbook/wwg

Join the conversation

TOP

Request a call

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)