Racuntech Penang is currently close due to renovation until 1st September 2021. Dismiss
Action

Overkill’s The Walking Dead Officially Mati



Mulai hari ni, Overkill’s The Walking Dead, game terbaru daripada Starbreeze dan Skybound telah officially ditamatkan. Ni sebab jualan game ni tak menemui target yang diorang set dengan hanya jualan sebanyak $300k lebih sahaja yang terjual.

Skybound yang dah jadi tuan badan kepad acomic, dan company yang telah menyelamatkan game Telltale’s The Walking Dead berkata yang dioran tak happy dengan Starbreeze dan dalam keputusan yang tidak jelas, telah membatalkan contract diorang dengan Starbreeze untuk game ni.  Pihak Skybound berkata diorang dah cuba untuk bekerjasama dengan creator dan game developer di Starbreeze dalam pembangunan game Overkill’s The Walking Dead tapi hasil tetap tidak memuaskan dan diorang terpaksa membatalkan contract dengan Starbreeze.

Di atas merupakan contoh gameplay game Overkill’s The Walking Dead ni. Ramai gamers berkata game ni memang tak menepati citarasa diorang dan berkata game ni adalah “rip off” daripada Left 4 Dead dan Payday cuma lagi teruk. E-jam tengok pun game lebih kurang je dan ada serba sedikit kekurangan di sana sini tapi tu lah, review daripada gamers penting untuk pembentukan satu game yang best kan?

Game ni sebenarnya dikatakan Starbreeze buat dengan engine yang tak up to date lah so sebabtu graphic nampak sedikit sloppy and tak menarik. Apa-apa pun, Starbreeze tak diketahui akan buat apa mulai sekarang dengan budget yang sedikit melalui sale diorang. Tapi yang pasti diorang masih ada plan untuk buat sequel Payday iaitu Payday 3 so tunggu lah okay guys! Ciao~

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.