Use "RACUNTECH100" to get RM100 discount when you checkout with pace. Valid until 31st August. Min. Purchase from RM1000. T&C apply. Dismiss
Posted in
Posted in

#RacunReview – Adata XPG D41 RGB RAM Overclock Sampai 5000MHz???

Terima kasih yang tak terhingga kepada pihak Adata yang memberi kami peluang untuk me”review” RAM yang terbaru dari pada Adata, iaitu SPECTRIX D41 DDR4 RGB, yang dikatakan boleh overclock sampai 5000MHz? Gila tinggi tu beb. Tapi sebelum tu, jom kita tengok spesifikasi SPECTRIX D41 ni dulu. In fact, one of our PC modder malaysia yang…

CONTINUE READING #RacunReview – Adata XPG D41 RGB RAM Overclock Sampai 5000MHz??? 3 min read

10 PC Yang Serious Pelik Gila!

Hari ini, abam tak nak cerita benda-benda yang serious, tapi, abam nak tunjuk korang 10 PC yang serious pelik gila bagi abam. Aku sendiri tak terfikir macam mana diaorang boleh keluar idea untuk buat pc macam ni. Fuhh~ Ada ke sesiapa kat Malaysia ni buat PC yang macam ni? Kalau ada, otak korang memang sama tahap IQ dengan Albert Einstein ah. So, korang nak tahu tak rupa PC tu macam mana? Jom, follow aku untuk entri kali ni. 

CONTINUE READING 10 PC Yang Serious Pelik Gila! 4 min read
Posted in
Posted in

Lian Li DK-04 dan DK-05, Meja Bermotor, Inovasi Terkini!

Tadi saja abam duk scroll Facebook, tetiba, abam ternampak ada satu post pasal satu meja harga 7k lebih, yang satu lagi 8k lebih. Fuhhh~ Garu kepala kejap. Meja apa sampai macam tu sekali harga. Usha punya usha, rupanya, meja ni dari Lian Li. Ada tiga jenis DK-03, DK-04, dan DK-05. Tapi, kali ni, aku nak tulis pasal DK-04 dan DK-05. Ianya sebenarnya bukan sekadar meja, tetapi casing untuk PC. Ianya sangat menarik untuk kita semua yang menyertai PC Master Race! Jom kita tengok apa Specs dia.

CONTINUE READING Lian Li DK-04 dan DK-05, Meja Bermotor, Inovasi Terkini! 2 min read

#RacunTips – 8 Kelebihan Ryzen APU | Gaming Rig Tanpa Graphic Card

Korang mesti tak percaya, kan yang korang actually boleh buat PC yang boleh support e-sport title game macam Dota 2, CSGO, Overwatch dan e-sport game yang lain tanpa menggunakan Graphic Card? Serius possible beb, dengan teknologi Ryzen APU (all-processing-unit) yang terbaru iaitu Ryzen 3 2200G. So Ryzen 3 2200G ni actually adalah Processor yang dia…

CONTINUE READING #RacunTips – 8 Kelebihan Ryzen APU | Gaming Rig Tanpa Graphic Card 9 min read
Posted in
Posted in

#RacunTips – Test Run Ryzen 3 2200G Game-game yang Popular (1080p Full HD)

Kalau macam haritu, abam dah share kat korang semua kenapa Ryzen 3 2200G adalah pembelian yang bijak dan jimat! Takpe kalau korang dah lupa, abam summarize sikit bagi korang tengok. Ryzen 3 2200G adalah Ryzen processor 4 cores 4 threads yang power dan murah, dan mempunyai built-in graphic processing unit yang kuat! (boleh support e-sport…

CONTINUE READING #RacunTips – Test Run Ryzen 3 2200G Game-game yang Popular (1080p Full HD) 2 min read

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.