Sony

Patent Baru Sony Buat PS5 Ada Backward Compability??



Hello there guys, nampaknya berita pasal PS5 ni makin hangat eh? Sekarang pun tengah ada satu benda hangat pasal PS5 ni ha. Apa dia yang hangat sangat tu?? Yang hangat dikatakan sekarang ni adalah PS5 mungkin akan ada fungsi compability. Apa tu backward compabilty? Backward compability ni adalah di mana satu console tu boleh memainkan game yang keluar untuk console sebelumnya dan contoh terbaik adalah Sony PS2. PS2 ada function backward compability dan boleh memainkan game daripada PS1.

Baru-baru ni Sony ada keluarkan patent baru berkenaan backward compability di mana ada nombor penerbit iaitu 2019-503013. Patent ni ditulis oleh Sony Interactive Entertainment dan antara penciptanya adalah lead architect Mark Cerny dan principal programmer iaitu Simon Pilgrim. Pilgrim ada buat note dalam LinkedIn berkata “Dalam development mengoptimize cross platform maths, animation dan geometry library untuk PS3, PSVita dan PS4 platform.”

Buat masa sekarang, kita tak tau playstation mana yang akan masuk ke dalam PS5 melalui backward compability tapi ramai berkata hanya PS4 dan ada pulak berkata semua platform akan masuk?? @[email protected] Hahaha pening bro dibuatnya.

Tapi apa-apa pun ramai fans yang menantikan function ni sebab diorang tersangatlah ingin main game-game lama dalam console baharu sebab yela siapa yang taknak mengimbau kenang lama en hahaha. All the best Sony! Moga-moga console baru PS5 ni adalah yang terbaik!

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

TOP

Request a call

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)