Adventure

Pathologic 2 Keluar Demo Dan Memang Menguji Mental?

racun-tech-pathologic-2-image

Pathologic 2 Keluar Demo Dan Memang Menguji Mental Kita Sehabis-habisnya?

So korang pernah dengar game Pathologic 2? Kalau tak pernah, okay E-jam kenalkan kat korang okay game ni. So game ni dikatakan bergenre First Person Survival Horror Adventure. Haa banyak kan game ni punya genre? Tapi E-jam boleh cakap game ni menarik sebab concept game ni memang mencabar dan E-jam tengok game ni memang mencabar mentality korang. 

Game ni jugak telah dibuat oleh studio Russia yang dikenali sebagai Ice-Pick Lodge. Game ni sebenarnya adalah remake daripada game Pathologic yang pertama pada 2005. Pathologic yang pertama tu dikatakan teruk jugak dan dalam bahasa Russia kan so masa dulu bila translate ke English memang barai ah. Tapi ada je yang main dan dah dapat sambutan ramai untuk yang baru, end up dapat sequel-remake (sebab tukar nama ke Pathologic 2)?

racun-tech-pathologic-2-monster

Sebab Apa Game Ni Mencabar Mentality??

Sebab apa game ni mencabar mentality? Story game ni dimulakan dengan satu pekan kecil yang telah dijangkiti dengan penyakit yang tak diketahui tapi sangat membawa maut.  Doctor tempatan di bandar tu dah mati dan sekarang korang lah pengganti doctor tu. Tugas korang adalah mencari penawar untuk selamatkan semua penduduk kat pekan tu. 

Tapi jangan ingat tu kira senang. Game ni ada masa dia tau. Masa yang ada untuk selamatkan seluruh pekan adalah 12 hari. Okay tu boleh diterima lagi kot, tapi ditambah pulak system makan, minum dan tidur jugak. Bila korang tak cukup salah satu, akan jadi satu isu besar untuk character korang. Bukan tu je, korang kena cari sekutu untuk menyelesaikan kes wabak penyakit ni. So korang kena cari budak-budak yang di mana budak-budak di pekan tu macam sembunyikan something.

Game ni jugak ada system lawan so takda lah korang rasa game ni macam solve puzzle je. Kalau ikut pandangan E-jam, game ni macam Amnesia tapi korang boleh lawan. Baru nice macam tu kan? So gais, korang rasa game ni okay? Takpe game ni akan release pada awal bulan May so boleh lah mencuba nanti game ni okay? Yang penting game ni buat korang rasa cemas hehe. Jika korang nak check game ni, boleh tengok di Steam page Pathologic 2 okay gais?

racun-tech-pathologic-2-town

Keep it classy, ciao!

Sumber: PCGamer

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam

Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST