There is no delivery to Tawau, Kunak and Semporna. Temporary suspension by courier service. Dismiss
AAA Games

PC Gaming Diselamatkan Oleh Epic Games Sebenarnya??



PC Gaming Diselamatkan Oleh Epic Games Sebenarnya??

racun-tech-borderlands-3

Haa? PC Gaming diselamatkan macam mana pulak ni? So, hello there gais and seperti yang korang dah tau, sekarang ni tengah ada pergaduhan besar-besar antara store launchers Steam dan Epic Games Store. Baru-baru ni controversy antara diorang adalah game Gearbox Software terbaru, Borderlands 3 akan dikeluarkan sebagai exclusives Epic Games Store 13 September nanti.

Kalau korang belum tau pasal kenapa ramai benci kat Epic Games Store ni, jangan risau, korang boleh baca pasal ni dekat article ni, kalau dah, kita akan teruskan dengan satu tuntutan baru mengenai PC Gaming ni Epic Games dah selamatkan sebenarnya. Kenapa pulak? Seorang bekas pekerja Valve yang bernama Richard Geldreich berkata yang Epic Games Store sebenarnya menyelamatkan dunia PC Gaming dengan mengambil game sebagai exclusives.

racun-tech-epic-games-steam

Reason Kepada Kenapa Epic Games Selamatkan PC Gaming

Reason atas tuntutan tu adalah kerana Richard Geldreich berkata Steam ni adalah macam printing press. Steam mengenakan cut sebanyak 30% kepada developers dan tu dikira cekik darah yang di mana Epic Games hanya ambil sedikit sahaja. Dia jugak berkata cara Steam ni sebenarnya membunuh dunia PC Gaming. Tapi ramai yang mengatakan Richard ni sebenarnya bengang dengan Steam sahaja dan ada seberapa yang cakap tuntutan dia tu  betul.

Tapi seperti article yang E-jam buat tu ada jugak membincangkan kenapa Epic Games Store ni dibenci ramai kan? Entah lah gais, masing-masing ada baik buruknya betul tak? Apa-apa pun korang adalah seorang consumer yang bijak, so korang buat lah pilihan yang bijak okay? Keep it cool and ciao~


Sumber: comicbook/wwg

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!