Use "RTPKP" to get RM10 discount. Valid until 26th January. Min. Purchase from RM100.

Polis Gamer Cari Budak Hilang Pakai Discord

racun-tech-polis-strebel



Polis Gamer Cari Budak Hilang Pakai Discord

Sekarang ni teknologi dah makin lama, makin maju, hipotesis diterima. So mana-mana ramai je contact melalui software yang sekarang dah giat maju. Tapi ramai jugak kata kemajuan teknologi ni membawa padah. So, sekarang ni E-jam nak ceritakan satu kisah benar yang terjadi pasal teknologi ni.

So, ceritanya, ada seorang budak 15 tahun ni “hilang” lah kan so ramai orang lah cari dia ni. Tapi lama cari sampai tak jumpa so parent budak ni pun call lah polis dan suruh polis carikan budak yang “hilang” ni. Melalui beberapa tahun research dia dalam gaming, Strebel, yang bekerja sebagai polis jugak adalah seorang gamer dan dia dapat cari budak ni dengan senang jer.

Macam Mana Polis Ni Bantu??

racun-tech-polis-cari-budak-pakai-discord

Dalam gambar di atas, korang boleh tengok Strebel message budak tu melalui Discord, software untuk berkomunikasi dengan kawan-kawan dengan mudah. Kiranya macam Skype lah dan tanya dia kat mana dan dia sihat ke tak. Selain tu jugak dia offer nak pergi ambil dia untuk hantar pulang ke parent dia. Sekarang kan zaman budak-budak ramai main game, so Strebel yang dah berpengetahuan dan memang merupakan seorang gamer bertindak terus cari budak ni dalam Discord.

Nampak tak gaming ni sebenarnya okay je? Well tapi berpada-pada lah kalau terlalu melampau, sama jugak nanti ketagih sampai jadi macam-macam. So be safe gais, jangan lama sangat main game and ingat limit okayy. Kalau korang hilang, E-jam cari pakai Discord haa hahahah (jk jk stay safe selalu gais). Keep it cool and ciao~


Sumber: comicbook/wwg

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



Join the conversation

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!