OlympicApa yang dicakapnya? Haa President DOSB atau German’s Olympic Federation iaitu Alfons Hörmann berkata yang “Esports tak wujud”. What!? Kenapa lak dia cakap macam tu??? Dia jugak cakap Esports tak patut masuk dalam Olympic.

Itu sebab game yang dimainkan ada unsur-unsur ganas, itu bro tau tetapi kenapa kena sampai tak boleh masuk langsung?? Huhu kalau dapat masuk Olympic mesti boleh menang medal kan UwU.

Bukan tu je, Menteri Dalam dan Sukan German iaitu Peter Beuth berkata gaming ni bagaikan mengait baju atau bermain recorder. Dia jugak menentang sekeras-kerasnya dengan kerajaan yang ingin memberikan sumbangan terhadap Esports dan berkata Esports tak layak dipanggil “sports” sebab takda kaitan dengan sukan.

Pergh ayat pedas-pedas yang dibagi oleh menteri German eh? Tapi bukannya satu German tak suka Esports okayyy. Ada satu Menteri Negeri untuk Digitilasi iaitu Dorothee Bär yang menyokong Esports dengan berkata “Esports is sports”. Huhu terima kasih untuk sokongan itu XD. Apa-apa pun bro harap Esports boleh menjadi salah satu sukan official yang dapat masuk Olympic so siapa-siapa boleh menang medal okayyy.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST