Microsoft

Project XCloud: Microsoft Nak Buat Netflix For Games??

Live-streaming melalui phone



Gaming melalui phone sambil streaming

Huyoo, nampkanya Microsoft nak lawan Netflix lah. Hahaha bukannya nak saman ke apa eh, tapi sekarang ni Microsoft dalam perancangan nak buat Project XCloud, iaitu platform untuk live-stream game. Ye tau Twitch dah ada tapi ni lain sikit dan diorang sendiri kata ni adalah “Netflix For Games”.

Bro sendiri tak tau lah macam mana bendanya tapi daripada ayat tu bro rasa macam Netflix tapi dia akan streaming gameplay dan latest updates pasal games sahaja kot.

Gambar menunjukkan stream melalui tablet

Microsoft ingin membuat gamer mampu streaming melalui mana-mana platform diorang pakai samada phone, laptop, PC, console dengan quality tinggi. Dikatakan korang tak perlu gunakan alat korang untuk power up the game tapi akan ada computer yang mengawalnya secara remote.

Project XCloud bukan lah idea pertama yang dikeluarkan sebab ada jugak idea macam ni dikeluarkan oleh Sony seperti “Playstation Now” dan Google “Project Stream”. Buat masa sekarang, Project XCloud ni sedang dalam development so korang kena lah tunggu nak jadi streamer popular okay hehe.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST