PS5
racun-tech-ps5-reveal

PS5 Reveal: Kenapa Sony Randomly Terus Reveal Pasal PS5 Dekat Social Media??

racun-tech-ps5

Korang mesti banyak kali dengar pasal spec pasal PS5 kan? Biasanya untuk console, diorang akan reveal bila betul-betul nak keluarkan console tu. Takpun diorang akan bagi reveal dekat conference yang akan dibuat bila ada event mana-mana. Tapi kenapa sekarang ni banyak sangat reveal pasal PS5 ni eh? Ada sebab ke apa?

So gais, sebenarnya, Sony memang sengaja reveal pasal PS5 ni kepada semua orang tapi ada sebabnya dia buat macam ni. Pada tahun ni Sony takkan masuk dalam E3 pada bulan Jun tapi Microsoft akan masuk. Boleh kata yang kemungkinan besar yang Microsoft akan reveal pasal Xbox Scarlett console latest diorang tu. Daripada banyak reveal yang ada, kita dengar pasal 8K resolution, fast loading time, backward compatibility, dan banyak lagi.

Sebab Apa Reveal Terus

So kenapa diorang reveal pasal PS5, console latest diorang ni? Sebabnya adalah lepas didapati yang devs kit yang diorang hantar mula mencari tempatnya di Internet, diorang pun mula lah reveal. Benda boleh reveal terus, buat apa nak dengar leak kan? So Sony pun mendahului leak yang ada dengan terus reveal dan sekali gus melawan Microsoft dengan leak. Benda ni bukan teruk tapi bagus sebab buatkan orang rasa ingin lebih tau apa yang ada untuk PS5 kali ni.

So gais, kiranya ni Sony dah memulakan dulu lah race dengan Microsoft untuk mengeluarkan console yang power. Demi mengelakkan leak, better diorang reveal terus hehe. Tapi reveal macam mana pun, still satu post pasal rupa dan controller masih takda so kita masih disimpan beberapa rahsia lah untuk console ni. E-jam harap console baru-baru ni best dan cukup hebat untuk semua orang tu je. Untuk harga pulak, last E-jam dengar harga PS5 ni adalah $400 (mungkin atas sikit tapi bawah $500) ataupun dalam RM adalah RM1653. 

So gais, korang rasa macam mana kedua-dua console baru ni nanti? Adakah menemui expectation korang? Atau masih tak cukup? Takpe kita tunggu je apa-apa announcement daripada Sony dan Microsoft sebab E-jam rasa yang pasal PS5 tu hanya sikit daripada apa yang sepatutna? Anything terjadi, E-jam akan keep you gais posted okayyy.

Keep it classy, stay safe dan whatever it takes.

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam

Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST