AAA Games

PS5, Xbox Scarlett, Dan Game Next-Gen PADU!

racun-tech-unreal-engine-chaos-demo



PS5, Xbox Scarlett, Dan Game Next-Gen PADU!

racun-tech-unreal-engine-chaos

Google kata, Stadia adalah platform baru untuk gaming yang akan datang tak lama lagi. Boleh run dalam 4k resolutions dan 60 fps betul? Tapi E-jam dapat berita baru yang lagi best daripada Stadia tu sendiri.

So korang mesti lah tertunggu-tunggu bila Xbox baru dan PS5 akan keluar kan? Sabar gais, apa yang E-jam boleh kata, berita pasal Xbox Scarlett dan PS5 ni akan buatkan korang terliur dan rasa nak beli terus bila dah keluar nanti. So Google dah cerita kan specifications Stadia haritu kan? Tapi jangan risau, sebab PS5, Xbox Scarlett dan jugak next gen game ni dah sahut cabaran dan akan menang cabaran tu.

Video di atas ni adalah test demo untuk engine latest Unreal Engine iaitu dipanggil sebagai “Chaos”. So, daripada apa yang korang nampak, next gen punya game akan nampak lagi realistik dan environment pun sampai boleh musnah apa semua so apadehal Stadia? Hahaha jk jk tapi serious padu dowh test demo engine latest Unreal Engine ni. Dia memang akan mengikut fizik sebenar dunia realiti (well ikut game tu lah nak ikut ke tak fizik dunia hahaha).

racun-tech-ps5-xbox-scarlett

Kebanyakan Game PS5 dan Xbox Scarlett Gunakan Chaos?

Kalau korang tengok secara betul-betul, dah macam buat movie CGI terus. Apa yang E-jam cakap yang membuatkan Xbox Scarlett dan PS5 akan lagi padu daripada Stadia sebenarnya adalah game console-console baru tu nanti akan mostly pakai Unreal Engine “Chaos” tu lah. Ada jugak engine lain sebenarnya tapi diorang takda leak apa-apa so kita tunggu je lah. PC pun akan selami jugak game yang menggunakan Unreal Engine Chaos ni so kita tunggu lah game yang best-best berkualiti tinggi okay gais?

Yang pasti sekarang video game makin lama makin berkembang, so game engine mesti lah kena lagi cantik kan? Mana tau suatu hari nanti kita boleh sampai ke tahap Sword Art Online ke ataupun macam movie Ready Player One ke? Who knows? PS5 dan Xbox Scarlett dikatakan akan set to release pada tahun 2020. Itu saja kali ni so keep it cool and ciao gais~


Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!