Putrajaya Dah Jadi Tempat eSports? Biar Betul!?




Good news semua para gamers, haa bro pun dah suka-suka dah ni sebab dapat tau yang Perbadanan Putrajaya dah memutuskan untuk membuatkan Putrajaya Challenge Park ni sebagai tempat baru untuk eSports!

Yes, tak salah baca dan tak salah tafsir, telah diumumkan yang di Putrajaya akan dibina tempat Esports untuk para pemuda yang merupakan gamers-gamers hardcore. Presiden Perbadanan Putrajaya Dr Aminuddin Hassim berkata benda seperti ni akan mengubah persepsi orang terhadap menganggap Putrajaya ni bukan sekadar tempat business.

Dikatakan bukan sahaja Putrajaya Challenge Park ni menjadi tempat Esports, tapi tempat ni jugak jadi tempat latihan seperti coding untuk anak-anak muda mendapatkan latihan dalam dunia teknologi ni. Selain tu jugak haaa, event-event yang akan berlangsung kat sini bukan diorang yang organize tapi anak-anak muda sendiri kena  organize tau.

So apa lagi bossku sekalian, ni la masanya untuk kita bangkit dan tunjuk kemampuan gamers-gamers Malaysia! Bro pun nak berlatih jugak ni, teringin jugak nak masuk Esports hehehe.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!