There is no delivery to Tawau, Kunak and Semporna. Temporary suspension by courier service. Dismiss
pc
Posted in

#RacunTips-Pilih mouse gaming Wireless atau Wired?

Posted in

 

Ramai orang sekarang main beli je mouse yang penting murah. Betul ke? Tapi ada juga yang jenis memilih sebab mungkin dia jenis yang lasak, nak nampak style dan macam-macam lagi.

Jadi sis nak share tips untuk memilih mouse gaming yang terbaik untuk digunakan;

1) Usia Kegunaan

– Jika anda mahukan mouse yang boleh tahan lama, disyorkan guna wired mouse sebab ia jimat dan tak perlu nak tukar-tukar bateri.

– Jika mouse wireless, ia agak membazir sebab selalunya kena tukar bateri especially mouse yang ada style lampu-lampu.

2) Faktor Kepekaan

– Faktor ini bergantung dengan aktiviti atau kerja yang dilakukan. Jika setakat guna untuk buat kerja biasa, anda boleh gnakan mouse yang mempunyai DPI yang rendah.

– Jika untuk bermain game, gunakan wired mouse sebab kebanyakkannya wired mouse mempunyai DPI yang tinggi.

3) Style Design Mouse

– Mereka yang suka atau mengutamakan dari segi design yang cantik dan nampak style, boleh pilih yang wireless mouse.

– Wireless mouse ni dia boleh gerak bebas sebab tiada kabel-kabel.

 

Tapi, terpulang kepada korang lah sama ada inginkan wired ataupun wireless mouse. Okay?

 

Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!